Art. 34. - Art. 34: Dreptul de a fi ascultat şi dreptul de acces la dosar - Regulamentul 1925/14-sept-2022 privind pieţe contestabile şi echitabile în sectorul digital şi de modificare a Directivelor (UE) 2019/1937 şi (UE) 2020/1828 (Regulamentul privind pieţele digitale)

Acte UE

Jurnalul Oficial 265L

În vigoare
Versiune de la: 12 Octombrie 2022
Art. 34: Dreptul de a fi ascultat şi dreptul de acces la dosar
(1)Înainte de adoptarea unei decizii în temeiul articolului 8, al articolului 9 alineatul (1), al articolului 10 alineatul (1), al articolelor 17, 18, 24, 25, 29 şi 30 şi al articolului 31 alineatul (2), Comisia îi oferă controlorului de acces sau întreprinderii ori asocierii de întreprinderi în cauză posibilitatea de a fi ascultat(ă) cu privire la:
a)constatările preliminare ale Comisiei, inclusiv cu privire la orice chestiune referitor la care Comisia a ridicat obiecţii; şi
b)măsurile pe care Comisia ar putea intenţiona să le adopte având în vedere constatările preliminare menţionate la litera (a) de la prezentul alineat.
(2)Controlorii de acces, întreprinderile şi asocierile de întreprinderi în cauză pot prezenta Comisiei observaţiile lor cu privire la constatările preliminare ale acesteia într-un termen care este stabilit de Comisie în constatările sale preliminare şi care nu poate fi mai scurt de 14 zile.
(3)Comisia îşi bazează deciziile numai pe constatările preliminare, inclusiv cu privire la orice chestiune referitor la care Comisia a ridicat obiecţii, cu privire la care controlorii de acces, întreprinderile şi asocierile de întreprinderi în cauză au avut posibilitatea să prezinte observaţii.
(4)Dreptul la apărare al controlorului de acces, al întreprinderii ori al asocierii de întreprinderi în cauză este pe deplin respectat în cadrul tuturor procedurilor. Controlorul de acces, întreprinderea ori asocierea de întreprinderi în cauză are dreptul de a avea acces la dosarul Comisiei în conformitate cu condiţiile de divulgare, sub rezerva interesului legitim al întreprinderilor de a-şi proteja secretele comerciale. În caz de dezacord între părţi, Comisia poate adopta decizii prin care să stabilească condiţiile de divulgare respective. Dreptul de acces la dosarul Comisiei nu include accesul la informaţiile confidenţiale şi la documente interne ale Comisiei sau ale autorităţilor competente ale statelor membre. În special, dreptul de acces nu include accesul la corespondenţa dintre Comisie şi autorităţile competente ale statelor membre. Nicio dispoziţie a prezentului alineat nu împiedică Comisia să divulge şi să utilizeze informaţiile necesare pentru a dovedi o încălcare.