Capitolul vii - COOPERARE ŞI COERENŢĂ - Regulamentul 1725/23-oct-2018 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal de către instituţiile, organele, oficiile şi agenţiile Uniunii şi privind libera circulaţie a acestor date şi de abrogare a Regulamentului (Ce) nr. 45/2001 şi a Deciziei nr. 1247/2002/CE

Acte UE

Jurnalul Oficial 295L

În vigoare
Versiune de la: 21 Noiembrie 2018
CAPITOLUL VII:COOPERARE ŞI COERENŢĂ
Art. 61: Cooperarea dintre Autoritatea Europeană pentru Protecţia Datelor şi autorităţile naţionale de supraveghere
Autoritatea Europeană pentru Protecţia Datelor cooperează cu autorităţile naţionale de supraveghere şi cu autoritatea comună de control instituită în temeiul articolului 25 din Decizia 2009/917/JAI a Consiliului (1) în măsura în care este necesar pentru îndeplinirea atribuţiilor care revin fiecăreia, în special transmiţându-şi reciproc informaţii relevante, solicitându-şi reciproc să îşi exercite competenţele şi răspunzând la cererile fiecăreia.
(1)Decizia 2009/917/JAI a Consiliului din 30 noiembrie 2009 privind utilizarea tehnologiei informaţiei în domeniul vamal (JO L 323, 10.12.2009, p. 20).
Art. 62: Supravegherea coordonată de către Autoritatea Europeană pentru Protecţia Datelor şi de către autorităţile naţionale de supraveghere
(1)În cazul în care un act al Uniunii face trimitere la prezentul articol, Autoritatea Europeană pentru Protecţia Datelor şi autorităţile naţionale de supraveghere cooperează în mod activ în cadrul responsabilităţilor lor respective, fiecare acţionând în cadrul competenţelor sale, pentru a asigura o supraveghere eficace a sistemelor informatice la scară largă şi a organelor, oficiilor şi agenţiilor Uniunii.
(2)Acţionând fiecare în cadrul propriilor competenţe şi responsabilităţi acestea fac, dacă este necesar, schimb de informaţii relevante, îşi acordă reciproc asistenţă în efectuarea de audituri şi inspecţii, examinează dificultăţile de interpretare sau de aplicare a prezentului regulament şi a altor acte aplicabile ale Uniunii, studiază problemele legate de exercitarea supravegherii independente sau de exercitarea drepturilor persoanelor vizate, redactează propuneri armonizate privind soluţii la eventualele probleme şi promovează sensibilizarea cu privire la drepturile privind protecţia datelor.
(3)În scopurile enunţate la alineatul (2), Autoritatea Europeană pentru Protecţia Datelor şi autorităţile naţionale de supraveghere se întâlnesc cel puţin de două ori pe an în cadrul Comitetului european pentru protecţia datelor. În acest scop, Comitetul european pentru protecţia datelor poate elabora alte metode de lucru, dacă este necesar.
(4)Comitetul european pentru protecţia datelor transmite Parlamentului European, Consiliului şi Comisiei, o dată la doi ani, un raport comun al activităţilor în ceea ce priveşte supravegherea coordonată.