Art. 9. - Băuturile spirtoase enumerate în continuare: - Regulamentul 1576/29-mai-1989 de stabilire a normelor generale cu privire la definirea, desemnarea şi prezentarea băuturilor spirtoase

Acte UE

Editia Speciala a Jurnalului Oficial

Ieşit din vigoare
Versiune de la: 1 Ianuarie 2007
Art. 9
(1)Băuturile spirtoase enumerate în continuare:
- rom;
- whisky şi whiskey;
- băutură spirtoasă din cereale/rachiu de cereale;
- rachiu de vin şi brandy;
- rachiu de tescovină de struguri;
- rachiu din stafide;
- rachiu de fructe, cu excepţia produselor definite la articolul 1 alineatul (4) punctul (i) 2;
- rachiu de cidru şi de pere,
în cazul în care li se adaugă alcool etilic de origine agricolă, nu pot conţine în prezentarea lor, sub nici o formă, termenul generic rezervat băuturilor enumerate anterior.
(2)Cu toate acestea, alineatul (1) nu se opune comercializării, în vederea consumului uman în cadrul Comunităţii, a produsului elaborat în Germania şi obţinut prin cupaj de rom şi de alcool. Produsul final "Rum-Verschnitt" trebuie să conţină o proporţie minimă de 5 % de alcool provenit din rom. În cazul vânzării în afara pieţei germane, compoziţia alcoolică a acestui produs trebuie să figureze pe etichetă.
În ceea ce priveşte etichetarea şi prezentarea produsului denumit "Rum-Verschnit", termenul "Verschnitt" trebuie să figureze pe ambalajul de prezentare (pe sticlă sau pe ambalaj) cu caractere de tipul, de dimensiunea şi de culoarea celor folosite pentru cuvântul "Rum", pe acelaşi rând cu acesta şi, pe sticle, trebuie să fie menţionat pe eticheta frontală.