Art. 17. - Art. 17: Utilizarea coloranţilor pentru marcaj - Regulamentul 1333/16-dec-2008 privind aditivii alimentari

Acte UE

Jurnalul Oficial 354L

În vigoare
Versiune de la: 9 Noiembrie 2025 până la: 26 Aprilie 2027
Art. 17: Utilizarea coloranţilor pentru marcaj
Numai coloranţii alimentari enumeraţi în anexa II la prezentul regulament pot fi utilizaţi pentru marcajul sanitar prevăzut de Directiva 91/497/CEE a Consiliului din 29 iulie 1991 de modificare şi codificare a Directivei 64/433/CEE privind problemele de sănătate în domeniul schimburilor intracomunitare de carne proaspătă pentru a le extinde la producţia şi comercializarea de carne proaspătă (1) şi pentru alte marcaje necesare pentru produsele din carne, pentru vopsirea decorativă a ouălor şi pentru,tampilarea ouălor conform prevederilor din Regulamentul (CEE) nr. 853/2004 al Parlamentului European şi al Consiliului din 29 aprilie 2004 de stabilire a unor norme specifice de igienă care se aplică alimentelor de origine animală (2).
(1)JOL 268, 24.9.1991, p. 69.
(2)JO L 139, 30.4.2004, p. 55. Versiune rectificată în JO L 226, 25.6.2004, p. 22.