Art. 12. - Art. 12: Punerea la dispoziţie şi amplasarea informaţiilor obligatorii referitoare la produsele alimentare - Regulamentul 1169/25-oct-2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 şi (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European şi ale Consiliului şi de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European şi a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE şi 2008/5/CE ale Comisiei şi a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei

Acte UE

Jurnalul Oficial 304L

În vigoare
Versiune de la: 1 Aprilie 2025
Art. 12: Punerea la dispoziţie şi amplasarea informaţiilor obligatorii referitoare la produsele alimentare
(1)Informaţiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, pentru toate produsele alimentare, sunt disponibile şi uşor accesibile, în conformitate cu prezentul regulament.
(2)În cazul produselor alimentare preambalate, informaţiile obligatorii apar direct pe ambalaj sau pe eticheta ataşată la acesta.
(3)Pentru a se asigura că consumatorii pot beneficia de alte mijloace de furnizare a informaţiilor obligatorii referitoare la produsele alimentare, mai bine adaptate pentru anumite menţiuni obligatorii, şi cu condiţia să se asigure acelaşi nivel de informare ca şi prin intermediul ambalajului sau etichetei, Comisia, ţinând seama de elementele care dovedesc înţelegerea uniformă de către consumatori şi de utilizarea răspândită a acestor mijloace în rândul consumatorilor, poate stabili, prin intermediul actelor delegate în conformitate cu articolul 51, criteriile în baza cărora anumite menţiuni obligatorii pot fi exprimate prin alte mijloace decât pe pachet sau pe etichetă.
(4)Pentru a asigura punerea în aplicare uniformă a alineatului (3) din prezentul articol, Comisia poate adopta acte de punere în aplicare privind modalităţile de aplicare a criteriilor prevăzute la alineatul (3) pentru exprimarea anumitor menţiuni obligatorii prin alte mijloace decât ambalajul sau eticheta. Respectivele acte de punere în aplicare se adoptă în conformitate cu procedura de examinare menţionată la articolul 48 alineatul (2).
(5)În cazul produselor alimentare care nu sunt preambalate, se aplică dispoziţiile articolului 44.