Art. 2. - Art. 2: Definiţia băuturii spirtoase - Regulamentul 110/15-ian-2008 privind definirea, desemnarea, prezentarea, etichetarea şi protecţia indicaţiilor geografice ale băuturilor spirtoase şi de abrogare a Regulamentului (CEE) nr. 1576/89 al Consiliului

Acte UE

Jurnalul Oficial 39L

Ieşit din vigoare
Versiune de la: 8 Iunie 2019
Art. 2: Definiţia băuturii spirtoase
(1)În sensul prezentului regulament, "băutură spirtoasă" înseamnă băutura alcoolică:
a)destinată consumului uman;
b)având caracteristici organoleptice specifice;
c)având o concentraţie alcoolică de minimum 15 % vol.;
d)care a fost produsă:
(i)fie direct:
- prin distilarea, cu sau fără adaos de arome, a unor produse fermentate natural; şi/sau
- prin macerarea sau printr-o procesare similară a materialelor vegetale în alcool etilic de origine agricolă şi/sau distilate de origine agricolă, şi/sau băuturi spirtoase în sensul prezentului regulament; şi/sau
- prin adăugarea de arome, zahăr sau alte produse edulcorante menţionate în anexa I punctul 3 şi/sau de alte produse agricole şi/sau alimente în alcool etilic de origine agricolă şi/sau în distilate de origine agricolă şi/sau în băuturi spirtoase, în sensul prezentului regulament;
(ii)fie din amestecul unei băuturi spirtoase cu una sau mai multe dintre următoarele:
- alte băuturi spirtoase; şi/sau
- alcool etilic de origine agricolă sau distilate de origine agricolă; şi/sau
- alte băuturi alcoolice; şi/sau
- băuturi.
(2)Cu toate acestea, băuturile ce intră sub incidenţa codurilor NC 2203, 2204, 2205, 2206 şi 2207 nu sunt considerate băuturi spirtoase.
(3)Concentraţia alcoolică minimă prevăzută la alineatul (1) litera (c) nu aduce atingere definiţiei produsului din categoria 41 din anexa II.
(4)În sensul prezentului regulament definiţiile şi cerinţele tehnice sunt stabilite în anexa I.