Art. 37. - Art. 37: Siguranţa aprovizionării - Regulamentul 1069/21-oct-2009 de stabilire a unor norme sanitare privind subprodusele de origine animală şi produsele derivate care nu sunt destinate consumului uman şi de abrogare a Regulamentului (CE) nr. 1774/2002 (Regulament privind subprodusele de origine animală)

Acte UE

Jurnalul Oficial 300L

În vigoare
Versiune de la: 28 August 2023
Art. 37: Siguranţa aprovizionării
(1)Siguranţa aprovizionării include folosirea de materiale:
a)de la care nu provine niciun risc inacceptabil pentru sănătatea publică şi animală;
b)care au fost colectate şi transportate de la punctul de colectare până la unitatea sau instalaţia de fabricare în condiţii care exclud riscuri pentru sănătatea publică şi animală; sau
c)care au fost importate în Comunitate şi transportate de la punctul de primă intrare până la unitatea sau instalaţia de fabricare în condiţii care exclud riscuri pentru sănătatea publică şi animală.
(2)Pentru siguranţa aprovizionării, operatorii furnizează documentaţia pentru cerinţele din alineatul (1), incluzând, atunci când este necesar, dovezi cu privire la siguranţa măsurilor de biosecuritate adoptate pentru a exclude apariţia de riscuri pentru sănătatea publică şi animală din cauza materiei prime.
Această documentaţie se păstrează şi se prezintă, la cerere, autorităţii competente.
În cazul menţionat la litera (c) a alineatului (1), transporturile sunt însoţite de un certificat de sănătate care corespunde modelului adoptat în conformitate cu procedura de reglementare menţionată la articolul 52 alineatul (3).