Art. 30. - Art. 30: Ghiduri naţionale de bună practică - Regulamentul 1069/21-oct-2009 de stabilire a unor norme sanitare privind subprodusele de origine animală şi produsele derivate care nu sunt destinate consumului uman şi de abrogare a Regulamentului (CE) nr. 1774/2002 (Regulament privind subprodusele de origine animală)

Acte UE

Jurnalul Oficial 300L

În vigoare
Versiune de la: 28 August 2023
Art. 30: Ghiduri naţionale de bună practică
(1)Atunci când este necesar, autorităţile competente încurajează crearea, răspândirea şi utilizarea voluntară a ghidurilor naţionale de bună practică, în special pentru aplicarea principiilor HACCP, astfel cum se menţionează la articolul 29. Operatorii pot utiliza aceste ghiduri pe bază de voluntariat.
(2)Autoritatea competentă evaluează ghidurile naţionale pentru a se asigura că:
a)au fost create în consultare cu reprezentanţii părţilor ale căror interese pot fi afectate substanţial şi au fost răspândite în sectoarele operatorilor; şi
b)conţinutul lor poate fi pus în practică în sectoarele la care se referă.