Art. 26. - Art. 26: Manipularea subproduselor de origine animală în cadrul sectorului alimentar - Regulamentul 1069/21-oct-2009 de stabilire a unor norme sanitare privind subprodusele de origine animală şi produsele derivate care nu sunt destinate consumului uman şi de abrogare a Regulamentului (CE) nr. 1774/2002 (Regulament privind subprodusele de origine animală)

Acte UE

Jurnalul Oficial 300L

În vigoare
Versiune de la: 28 August 2023
Art. 26: Manipularea subproduselor de origine animală în cadrul sectorului alimentar
(1)Tratamentul, prelucrarea sau depozitarea subproduselor de origine animală în unităţile sau instalaţiile autorizate sau înregistrate în conformitate cu articolul 4 din Regulamentul (CE) nr. 853/2004 sau cu articolul 6 din Regulamentul (CE) nr. 852/2004 sunt efectuate în condiţii ce previn contaminarea încrucişată şi, după caz, într-o secţiune a unităţii sau instalaţiei prevăzută în acest scop.
(2)Materiile prime pentru producerea gelatinei şi a colagenului care nu sunt destinate consumului uman pot fi depozitate, tratate sau prelucrate în unităţile autorizate special în conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 853/2004 anexa III secţiunea XIV capitolul I punctul 5 şi secţiunea XV capitolul I punctul 5, cu condiţia ca transmiterea riscului de boală să fie prevenită prin segregarea acestor materii prime de cele utilizate pentru fabricarea produselor de origine animală.
(3)Alineatele (1) şi (2) se aplică fără a aduce atingere altor cerinţe mai detaliate stabilite de legislaţia comunitară veterinară.