Art. 29. - Art. 29: Strategii teritoriale - Regulamentul 1060/24-iun-2021 de stabilire a dispoziţiilor comune privind Fondul european de dezvoltare regională, Fondul social european Plus, Fondul de coeziune, Fondul pentru o tranziţie justă şi Fondul european pentru afaceri maritime, pescuit şi acvacultură şi de stabilire a normelor financiare aplicabile acestor fonduri, precum şi Fondului pentru azil, migraţie şi integrare, Fondului pentru securitate internă şi Instrumentului de sprijin financiar pentru managementul frontierelor şi politica de vize

Acte UE

Jurnalul Oficial 231L

În vigoare
Versiune de la: 30 Iunie 2024 până la: 30 Iunie 2026
Art. 29: Strategii teritoriale
(1)Strategiile teritoriale implementate în temeiul articolului 28 litera (a) sau (c) conţin următoarele elemente:
a)zona geografică vizată de strategie;
b)o analiză a nevoilor de dezvoltare şi a potenţialului zonei, inclusiv a interconexiunilor economice, sociale şi de mediu;
c)o descriere a unei abordări integrate care răspunde nevoilor de dezvoltare identificate şi potenţialului zonei;
d)o descriere a implicării partenerilor, în conformitate cu articolul 8, în pregătirea şi implementarea strategiei.
Acestea pot să conţină, de asemenea, o listă a operaţiunilor care urmează să fie sprijinite.
(2)Strategiile teritoriale se află sub responsabilitatea autorităţilor sau organismelor teritoriale competente. Documentele strategice existente referitoare la zonele vizate pot fi utilizate pentru strategiile teritoriale.
(3)Atunci când lista operaţiunilor care urmează să fie sprijinite nu a fost inclusă în strategia teritorială, autorităţile sau organismele teritoriale competente selectează operaţiunile sau sunt implicate în selectarea operaţiunilor.
(4)Atunci când pregătesc strategii teritoriale, autorităţile sau organismele menţionate la alineatul (2) cooperează cu autorităţile de management competente pentru a stabili sfera de aplicare a operaţiunilor care urmează să fie sprijinite în cadrul programului relevant.
Operaţiunile selectate respectă strategia teritorială.
(5)Atunci când o autoritate teritorială sau un organism teritorial îndeplineşte sarcini care intră în responsabilitatea autorităţii de management, altele decât selectarea operaţiunilor, autoritatea respectivă este identificată de către autoritatea de management ca organism intermediar.
(6)Se poate acorda sprijin pentru pregătirea şi elaborarea strategiilor teritoriale.