Capitolul 2 - CARNE ŞI ORGANE COMESTIBILE - Note explicative din 06-mai-2011 ALE NOMENCLATURII COMBINATE A UNIUNII EUROPENE (2011/C 137/01)
Jurnalul Oficial 137C
În vigoareNota complementară 1.A literele (d) şi (e) | În sensul notei complementare 1.A literele (d) şi (e) de la prezentul capitol (citită în coroborare cu nota complementară 1.C de la prezentul capitol), atunci când se determină dacă sunt îndeplinite condiţiile referitoare la numărul minim şi cel maxim de coaste, se numără numai coastele, întregi sau tăiate, nedesprinse de coloana vertebrală. În conformitate cu această explicaţie, diagrama de mai jos prezintă un exemplu de sfert anterior de bovină, care îndeplineşte condiţiile stabilite la nota complementară 1.A literele (d) şi (e) citită în coroborare cu nota complementară 1.C de la prezentul capitol. |
| |
Nota complementară 2.C | Referitor la nota complementară 2.C de la prezentul capitol, în care se face referire la două tehnici de tăiere şi la termenii "grumaz - parte spată", "parte din josul fălcii" şi "parte din josul fălcii şi grumaz - parte spată prezentate împreună", a se vedea schemele de mai jos: |
Tăietură dreaptă paralelă cu craniul
Tăietura paralelă cu craniul până la nivelul ochilor şi apoi înclinară spre partea din fără a capului
| |
Nota complementară 6 (a) | În înţelesul acestei note complementare, sarea nu este considerată condiment. A se vedea şi nota complementară 7 de la prezentul capitol. |
0201 | Carne de animale din specia bovine, proaspătă sau refrigerată |
Poziţia cuprinde numai carnea proaspătă sau refrigerată de animale de la poziţia 0102. | |
Pentru aplicarea definiţiilor sferturilor anterioare şi sferturilor posterioare, se consideră că: | |
(a) gâtul este partea musculară din zona gâtului cu şapte semivertebre cervicale; | |
(b) spata este membrul anterior care cuprinde oasele scapulum, humerus, radius, cubitus şi muşchii care le înconjoară; | |
(c) vrăbioara este muşchiuleţul (filet), fleica (muşchiul situat de o parte şi de alta a rinichilor de-a lungul coloanei vertebrale numit şi faux-filet), prelungirea muşchiuleţului şi a fleicii (romsteck); "romsteck"-ul poate să conţină sau nu partea numită "aiguillette baronne". | |
0201 10 00 | În carcase sau semicarcase |
Termenii "carcasă" şi "semicarcasă" sunt definiţi în nota complementară 1.A din prezentul capitol, literele (a) şi (b). Primele opt sau nouă vertebre dorsale apofize pot fi alternativ pe semicarcasa dreaptă sau semicarcasa stângă. | |
0201 20 20 | Sferturi numite "compensate" |
Termenul "sfert compensat" este definit în nota complementară 1.A litera (c) din prezentul capitol. | |
0201 20 30 | Sferturi anterioare neseparate sau separate |
Termenii "sfert anterior neseparat" şi "sfert anterior separat" sunt definiţi în nota complementară 1.A literele (d) şi (e) de la prezentul capitol. Ca urmare a acestei note complementare rezultă că sunt excluse de la această subpoziţie şi se clasifică la subpoziţia 0201 20 90 părţile anterioare ale semicarcaselor, de exemplu, cele care cu toate oasele corespunzătoare au mai puţin de patru coaste sau cele cărora le lipseşte gâtul sau spata sau cele la care unul din oase a fost înlăturat, de exemplu, vertebra Atlas. | |
0201 20 50 | Sferturi posterioare neseparate sau separate |
Termenii "sferturi posterioare neseparate" şi "sferturi posterioare separate" sunt definiţi în nota complementară 1.A literele (f) şi (g) de la prezentul capitol. Ca urmare a acestei note complementare rezultă că sunt excluse de la această subpoziţie şi se clasifică la subpoziţia 0201 20 90 părţile din spate ale semicarcaselor care, de exemplu, cu toate oasele corespunzătoare, au mai puţin de trei coaste, sau cărora le lipseşte pulpa sau vrăbioara. Cu toate acestea, sferturile posterioare prezentate fără rinichi şi fără grăsimea rinichilor, cu sau fără partea abdominală, se clasifică drept sferturi posterioare. | |
0201 20 90 | Altele |
Se clasifică la această subpoziţie, de exemplu, spata, pulpa şi fleica, nedezosate. De asemenea, sunt clasificate aici şi părţile anterioare şi posterioare ale semicarcasei nedezosate (cu oase) care nu corespund definiţiei sferturilor numite "compensate" şi nici definiţiei sferturilor anterioare sau posterioare. | |
0201 30 00 | Dezosată |
Se clasifică la această subpoziţie toate bucăţile de carne de animale din specia bovine, proaspete sau refrigerate, la care toate oasele au fost înlăturate, de exemplu fileul şi partea abdominală fără oase. | |
0202 | Carne de animale din specia bovine, congelată |
Se clasifică la această poziţie numai carnea congelată de animale clasificate la poziţia 0102. | |
0202 10 00 | În carcase sau semicarcase |
Termenii "carcasă" şi "semicarcasă" sunt definiţi în nota complementară 1.A literele (a) şi (b) de la prezentul capitol. | |
0202 20 10 | Sferturi numite "compensate" |
Termenul "sfert compensat" este definit în nota complementară 1.A litera (c) de la prezentul capitol. | |
0202 20 30 | Sferturi anterioare neseparate sau separate |
Termenii "sferturi anterioare neseparate" şi "sferturi anterioare separate" sunt definiţi în nota complementară 1.A literele (d) şi (e) de la prezentul capitol. | |
0202 20 50 | Sferturi posterioare neseparate sau separate |
Termenii "sferturi posterioare neseparate" şi "sferturi posterioare separate" sunt definiţi în nota complementară 1.A literele (f) şi (g) de la prezentul capitol. | |
0202 20 90 | Altele |
Notele explicative de la subpoziţia 0201 20 90 se aplică mutatis mutandis. | |
0202 30 50 | Bucăţi rezultate din sferturi anterioare şi din piept, numite "australiene" |
Termenii "bucăţi rezultate din sferturi anterioare numite australiene" şi "bucăţi rezultate din piept numite australiene" sunt definiţi în nota complementară 1.A litera (h) de la prezentul capitol. | |
0202 30 90 | Altele |
Se clasifică la această subpoziţie toate bucăţile de carne de animale din specia bovine, congelate, care sunt în întregime dezosate, cu excepţia blocurilor congelate menţionate la subpoziţia 0202 3010 şi a bucăţilor tăiate de la subpoziţia 0202 30 50. | |
0203 | Carne de animale din specia porcine, proaspătă, refrigerată sau congelată |
Se clasifică la această poziţie numai carnea de animale de la poziţia 0103. | |
Carnea de animale din specia porcine certificată de către autorităţile competente din Australia ca provenind de la porc sălbatic din Australia este considerată ca fiind altă carne decât cea de la animale din speciile domestice. | |
0203 11 10 - 0203 19 90 | Proaspătă sau refrigerată |
Se clasifică la aceste subpoziţii numai carnea proaspătă sau refrigerată de animale clasificate la poziţia 0103. | |
0203 11 10 | De animale domestice din specia porcine |
Termenul "carcase sau semicarcase" este definit în nota complementară 2.A litera (a) de la prezentul capitol. | |
0203 12 11 | Jamboane şi părţi din acestea |
Termenul "jambon" este definit în nota complementară 2.A litera (b) de la prezentul capitol. | |
Se clasifică la această subpoziţie jamboanele posterioare, nedezosate. | |
0203 12 19 | Spete şi părţi din acestea |
Termenul "spată" este definit în nota complementară 2.A litera (d) de la prezentul capitol. | |
Se clasifică la această subpoziţie bucăţile denumite "coaste" şi rasolul din faţă, nedezosate. | |
0203 19 11 | Părţi anterioare şi părţi din acestea |
Termenul "părţi anterioare" este definit în nota complementară 2.A litera (c) de la prezentul capitol. | |
Sunt excluse de la această subpoziţie rasolurile din faţă, nedezosate, şi bucăţile denumite "coaste" (subpoziţia 0203 12 19). | |
0203 19 13 | Spinări şi părţi din acestea, nedezosate |
Termenul "spinări" este definit în nota complementară 2.A litera (e) de la prezentul capitol. | |
Se clasifică la această subpoziţie oasele spinării (loin ribs). | |
0203 19 15 | Piept (împănat) şi bucăţi de piept |
Termenii "piept" şi "bucăţi" sunt definiţi în notele complementare 2.A litera (f) şi 2.B primul paragraf de la prezentul capitol. | |
Bucăţile de piept se clasifică la această subpoziţie numai dacă au şorici şi slănină. | |
Nu se clasifică la această subpoziţie antricotul fără şorici şi slănină (subpoziţia 0203 19 59). | |
0203 19 59 | Altele |
Se clasifică la această subpoziţie antricotul fără şorici şi fără slănină. | |
0203 19 90 | Altele |
Se clasifică la această subpoziţie numai carnea de animale de la subpoziţiile 0103 91 90 sau 0103 92 90, de exemplu carnea de mistreţ, alta decât cea în carcasă sau semicarcasă şi alta decât jamboanele, spata şi părţile din acestea. | |
0203 21 10 - 0203 29 90 | Congelată |
Notele explicative de la subpoziţiile 0203 11 10 până la 0203 19 90 se aplică mutatis mutandis acestor subpoziţii care cuprind subdiviziuni identice. | |
0204 | Carne de animale din speciile ovine sau caprine, proaspătă, refrigerată sau congelată |
Se clasifică la această poziţie numai carnea proaspătă, refrigerată sau congelată de animale domestice sau sălbatice clasificate la poziţia 0104 şi în special carnea de animale din specia ovine (ovine domestice sau mufloni) şi carnea de capră sălbatică (capra Alpilor). | |
0204 10 00 | Carcase şi semicarcase de miel, proaspete sau refrigerate |
Termenii "carcase" şi "semicarcase" sunt definiţi în nota complementară 3.A literele (a) şi (b) de la prezentul capitol. | |
Carnea de miel este definită în notele explicative ale Sistemului armonizat de la subpoziţiile 0204 10 şi 0204 30. | |
0204 21 00 | În carcase sau semicarcase |
Termenii "carcase" şi "semicarcase" sunt definiţi în nota complementară 3.A literele (a) şi (b) de la prezentul capitol. | |
0204 22 10 | Cască sau semicască |
Termenii "cască" şi "semicască" sunt definiţi în nota complementară 3.A literele (c) şi (d) de la prezentul capitol. | |
0204 22 30 | Spinali şi/sau şa sau semispinali şi/sau semişa |
Termenii "spinal şi şa", "şa", "spinal", "semispinal şi semişa", "semişa" şi "semispinal" sunt definiţi în nota complementară 3.A literele (e) şi (f) de la prezentul capitol. | |
0204 22 50 | Chiulotă sau semichiulotă |
Termenii "chiulotă" şi "semichiulotă" sunt definiţi în nota complementară 3.A literele (g) şi (h) de la prezentul capitol. | |
0204 30 00 | Carcase şi semicarcase de miel, congelate |
Notele explicative de la subpoziţia 0204 10 00 se aplică mutatis mutandis. | |
0204 41 00 - 0204 43 90 | Altă carne de animale din specia ovine, congelată |
Notele explicative de la subpoziţiile 0204 21 00, 0204 22 10, 0204 22 30 şi 0204 22 50 se aplică mutatis mutandis subpoziţiilor 0204 41 00, 0204 42 10, 0204 42 30 şi 0204 42 50. | |
0204 5011 - 0204 50 79 | Carne de animale din specia caprine |
Termenii "carcase" şi "semicarcase" (subpoziţiile 0204 50 11 şi 0204 50 51), "cască" şi "semicască" (subpoziţiile 0204 50 13 şi 0204 50 53), "spinal şi şa", "şa", "spinal", "semispinal şi semişa", "semişa" şi "semispinal" (subpoziţiile 0204 50 15 şi 0204 50 55), "chiulotă" şi "semichiulotă" (subpoziţiile 0204 50 19 şi 0204 50 59) sunt definiţi în nota complementară 3.A de la prezentul capitol, respectiv literele (a) şi (b), (c) şi (d), (e) şi (f), respectiv (g) şi(h). | |
0206 | Organe comestibile de animale din speciile bovine, porcine, ovine, caprine, de cai, de măgari sau de catâri, proaspete, refrigerate sau congelate |
Se clasifică la această poziţie organele de animale de la poziţiile 0101 până la 0104. Organele destinate fabricării produselor farmaceutice se clasifică la această poziţie numai în cazul în care îndeplinesc condiţiile impuse de către autorităţile competente. | |
A se vedea şi notele explicative ale Sistemului armonizat de la poziţia 0206. | |
0206 10 10 - 0206 10 98 | De animale din specia bovine, proaspete sau refrigerate |
Se clasifică la aceste subpoziţii numai organele proaspete sau refrigerate de animale de la poziţia 0102. | |
0206 10 95 | Muşchiul gros şi muşchiul subţire ai diafragmei |
Muşchiul gros şi muşchiul subţire ai diafragmei constituie părţile musculare ale diafragmei. | |
0206 21 00 - 0206 29 99 | Din specia bovine, congelate |
La aceste subpoziţii se clasifică numai organele congelate de animale de la poziţia 0102. | |
0206 30 00 | Din specia porcine, proaspete sau refrigerate |
Se clasifică la această subpoziţie numai organele proaspete sau refrigerate de animale de la poziţia 0103. | |
Notele explicative aferente subpoziţiei 0206 49 00 primul paragraf se aplică mutatis mutandis. | |
Subpoziţia cuprinde, printre altele, picioarele, cozile, ficatul, rinichii, inimile, limbile, plămânii, şoriciul comestibil, creierul şi prapurul. | |
0206 41 00 şi 0206 49 00 | Din specia porcine, congelate |
Se clasifică la aceste subpoziţii numai organele congelate de animale clasificate la poziţia 0103. | |
0206 49 00 | Altele |
Se clasifică la această subpoziţie, de exemplu, capete sau jumătăţi de capete, cu sau fără creier, fălci sau limbă, inclusiv bucăţi din acestea (nota complementară 2.C de la prezentul capitol); bucăţile de capete sunt definite în paragraful al treilea al aceleaşi note complementare. | |
Subpoziţia cuprinde, printre altele, picioarele, cozile, rinichii, inimile, limbile, plămânii, şoriciul comestibil, creierul şi prapurul. | |
Se clasifică la această subpoziţie, de exemplu, organele de mistreţ. | |
0206 80 91 | De cai, măgari sau catâri |
Se clasifică la această subpoziţie numai organele proaspete sau refrigerate de animale de la poziţia 0101. | |
0206 80 99 | Din speciile ovine sau caprine |
Se clasifică la această subpoziţie numai organele proaspete sau refrigerate de animale de la poziţia 0104. | |
0206 90 91 | De cai, măgari sau catâri |
Se clasifică la această subpoziţie numai organele congelate de animale de la poziţia 0101. | |
0206 90 99 | Din speciile ovine sau caprine |
Se clasifică la această subpoziţie numai organele congelate de animale de la poziţia 0104. | |
0207 | Carne şi organe comestibile, proaspete, refrigerate sau congelate, de păsări de la poziţia 0105 |
0207 11 10 | Fără pene, eviscerate, cu cap şi picioare, denumite "pui 83%" |
Se clasifică la această subpoziţie cocoşii, găinile şi puii, fără pene, cu cap şi picioare, fără intestine şi ale căror organe (de exemplu plămâni, ficat, pipotă, inimă, ovare) nu au fost scoase. | |
0207 11 30 | Fără pene, eviscerate, fără cap şi picioare, dar cu gât, inimă, ficat şi pipotă, denumite "pui 70%" |
Se clasifică la această subpoziţie puii pentru friptură, care sunt fără pene, fără cap şi fără picioare, dar cu gât, complet evisceraţi, dar la care inima, ficatul şi pipota au fost reintroduse în interiorul corpului după ce au fost scoase. | |
0207 11 90 | Fără pene, eviscerate, fără cap şi picioare, şi fără gât, inimă, ficat şi pipotă, denumite "pui 65%", sau altfel prezentate |
Se clasifică la această subpoziţie în special puii pentru friptură, care sunt pui fără pene, fără cap şi fără picioare, complet evisceraţi. Se clasifică aici şi cocoşii, găinile şi puii, altfel prezentaţi decât în modurile menţionate la subpoziţiile 0207 11 10 şi 0207 11 30, de exemplu puii cu pene prezentaţi cu cap, picioare şi intestine. | |
0207 12 10 şi 0207 12 90 | Netăiate în bucăţi, congelate |
Notele explicative de la subpoziţiile 0207 11 30 şi 0207 11 90 se aplică mutatis mutandis. | |
0207 13 10 | Dezosate |
Se clasifică la această subpoziţie carnea de cocoşi, găini şi pui, dezosate, oricare ar fi partea corpului din care provine. | |
0207 13 20 | Jumătăţi sau sferturi |
Termenul "jumătăţi" este definit în nota complementară 4 literele (a) şi (b) de la prezentul capitol. | |
Termenul "sferturi" este definit în nota complementară 4 literele (a) şi (c) de la prezentul capitol. Se clasifică la această subpoziţie sferturile posterioare compuse din copan (tibia şi peroneul), pulpă (femur), partea posterioară a spatelui, târtiţa şi sferturile anterioare care constau în principal într-o jumătate de piept cu aripa ataşată. | |
0207 13 30 | Aripi întregi, cu sau fără vârfuri |
Termenul "aripi întregi, cu sau fără vârfuri" este definit în nota complementară 4 literele (a) şi (d) de la prezentul capitol. | |
0207 13 40 | Spate, gâturi, spate cu gâturi împreună, târtiţe şi vârfuri de aripi |
A se vedea nota complementară 4 litera (a) de la prezentul capitol. | |
Se clasifică la această subpoziţie, printre altele, spate cu gâturi împreună care conţin: o bucată din gât, spatele şi chiar târtiţa; spate; gâturi; târtiţe; vârfuri de aripi. | |
0207 13 50 | Piept şi bucăţi de piept |
Termenul "piept" este definit în nota complementară 4 literele (a) şi (e) de la prezentul capitol. | |
0207 13 60 | Pulpe şi bucăţi de pulpe |
Termenul "pulpe" este definit în nota complementară 4 literele (a) şi (f) de la prezentul capitol. | |
Tăietura care separă pulpa de spate trebuie făcută între cele două linii care delimitează articulaţiile, în conformitate cu schiţa următoare: | |
| |
0207 13 91 | Ficat |
A se vedea notele explicative ale Sistemului armonizat de la poziţia 0207 ultimul paragraf. | |
0207 13 99 | Altele |
Se clasifică la această subpoziţie organele comestibile şi, în special, inimi, creste şi ciocuri, cu excepţia ficatului. | |
Se clasifică, de asemenea, la această subpoziţie picioarele de cocoşi, găini şi pui. | |
0207 14 10 - 0207 14 99 | Bucăţi şi organe, congelate |
Notele explicative de la subpoziţiile 0207 13 10-0207 13 99 se aplică mutatis mutandis. | |
0207 24 10 | Fără pene, evisceraţi, fără cap şi picioare, dar cu gât, inimă, ficat şi pipotă, denumiţi "curcani 80%" |
Se clasifică la această subpoziţie în special curcile şi curcanii fără pene, fără cap şi fără picioare, dar cu gât, complet evisceraţi, dar la care inima, ficatul şi pipota au fost reintroduse în interiorul corpului după ce au fost scoase. | |
0207 24 90 | Fără pene, evisceraţi, fără cap şi gât, fără picioare, ficat, inimă şi pipotă, denumiţi "curcani 73%", sau altfel prezentaţi |
Se clasifică la această subpoziţie în special curcile şi curcanii fără pene, pentru friptură, fără cap, gât şi picioare şi complet evisceraţi. De asemenea, se clasifică aici curcile şi curcanii care sunt altfel prezentaţi decât în modurile specificate la subpoziţiile 0207 24 10 şi 0207 24 90. | |
0207 25 10 şi 0207 25 90 | Netranşate în bucăţi, congelate |
Notele explicative de la subpoziţiile 0207 24 10 şi 0207 24 90 se aplică mutatis mutandis. | |
0207 26 10 | Dezosate |
Notele explicative de la subpoziţia 0207 13 10 se aplică mutatis mutandis. | |
0207 26 20 | Jumătăţi sau sferturi |
Notele explicative de la subpoziţia 0207 13 20 se aplică mutatis mutandis | |
0207 26 30 | Aripi întregi, cu sau fără vârfuri |
Termenul "aripi întregi, cu sau fără vârfuri" este definit în nota complementară 4 literele (a) şi (d) de la prezentul capitol. | |
0207 26 40 | Spate, gâturi, spate cu gâturi împreună, târtiţe, vârfuri de aripi |
Notele explicative de la subpoziţia 0207 13 40 se aplică mutatis mutandis. | |
0207 26 50 | Piept şi bucăţi de piept |
Termenul "piept" este definit în nota complementară 4 literele (a) şi (e) de la prezentul capitol. | |
0207 26 60 | Copane şi bucăţi de copane |
Termenul "copane" este definit în nota complementară 4 literele (a) şi (g) de la prezentul capitol. | |
Tăietura care separă copanul de femur trebuie făcută între cele două linii care delimitează articulaţiile, în conformitate cu schiţa următoare: | |
| |
0207 26 70 | Altele |
Se clasifică la această subpoziţie bucăţile tăiate descrise în nota complementară 4 literele (a) şi (h) de la prezentul capitol. | |
Tăietura care separă femurul sau care separă pulpa întreagă de spate trebuie făcută între cele două linii care delimitează articulaţiile, în conformitate cu schiţa de la notele explicative de la subpoziţia 0207 13 60. | |
Tăietura care separă femurul de copan trebuie făcută între cele două linii care delimitează articulaţiile, în conformitate cu schiţa de la nota explicativă de la subpoziţia 0207 26 60. | |
0207 26 91 | Ficat |
A se vedea notele explicative ale Sistemului armonizat de la poziţia 0207 ultimul paragraf. | |
0207 26 99 | Altele |
Notele explicative de la subpoziţia 0207 13 99 se aplică mutatis mutandis. | |
0207 27 10 - 0207 27 99 | Bucăţi şi organe, congelate |
Notele explicative de la subpoziţiile 0207 26 10-0207 26 99 se aplică mutatis mutandis. | |
0207 32 15 | Fără pene, eviscerate, fără cap şi picioare, dar cu gât, inimă, ficat şi pipotă, denumite "raţe 70%" |
Se clasifică la această subpoziţie raţele fără pene, fără cap şi fără picioare, cu gât, complet eviscerate, dar la care inima, ficatul şi pipota au fost reintroduse în interiorul corpului după ce au fost scoase. | |
0207 32 19 | Fără pene, eviscerate, fără cap şi picioare şi fără gât, inimă, ficat şi pipotă, denumite "raţe 63%", sau altfel prezentate |
Se clasifică la această subpoziţie raţele fără pene, pentru friptură, fără cap, gât şi picioare şi complet eviscerate. Se clasifică aici, de asemenea, raţele care sunt altfel prezentate decât în modurile specificate la subpoziţiile 0207 32 11, 0207 32 15 şi 0207 32 19. | |
0207 32 59 | Fără pene, eviscerate, fără cap şi picioare, cu sau fără inimă şi pipotă, denumite "gâşte 75%", sau altfel prezentate |
Se clasifică la această subpoziţie în special gâştele fără pene, fără cap şi picioare, complet eviscerate, dar la care inima şi pipota au fost reintroduse în interiorul corpului după ce au fost scoase şi gâştele fără pene, pentru friptură, fără cap şi picioare, complet eviscerate. Se clasifică, de asemenea, aici gâştele altfel prezentate decât în modurile specificate la subpoziţiile 0207 32 51 şi 0207 32 59, de exemplu gâştele tăiate, fără sânge, fără pene, neeviscerate, fără cap şi picioare. | |
0207 33 11 | Fără pene, eviscerate, fără cap şi picioare, cu gât, inimă, ficat şi pipotă, denumite "raţe 70%" |
Notele explicative de la subpoziţia 0207 32 15 se aplică mutatis mutandis. | |
0207 33 19 | Fără pene, eviscerate, fără cap şi picioare şi fără gât, inimă, ficat şi pipotă, denumite "raţe 63%", sau altfel prezentate |
Notele explicative de la subpoziţia 0207 32 19 se aplică mutatis mutandis. | |
0207 33 59 | Fără pene, eviscerate, fără cap şi picioare, cu sau fără inimă şi pipotă, denumite "gâşte 75%", sau altfel prezentate |
Notele explicative de la subpoziţia 0207 32 59 se aplică mutatis mutandis. | |
0207 34 10 şi 0207 34 90 | Ficat gras, proaspăt sau refrigerat |
A se vedea notele explicative ale Sistemului armonizat de la poziţia 0207 ultimul paragraf. | |
0207 35 11 şi 0207 35 15 | Dezosate |
Notele explicative de la subpoziţia 0207 13 10 se aplică mutatis mutandis. | |
0207 35 21 - 0207 35 25 | Jumătăţi sau sferturi |
Notele explicative de la subpoziţia 0207 13 20 se aplică mutatis mutandis. | |
0207 35 31 | Aripi întregi, cu sau fără vârfuri |
Termenul "aripi întregi, cu sau fără vârfuri" este definit în nota complementară 4 literele (a) şi (d) de la prezentul capitol. | |
0207 35 41 | Spate, gâturi, spate cu gâturi împreună, târtiţe, vârfuri de aripi |
Notele explicative de la subpoziţia 0207 13 40 se aplică mutatis mutandis. | |
0207 35 51 şi 0207 35 53 | Piept şi bucăţi de piept |
Termenul "piept" este definit în nota complementară 4 literele (a) şi (e) de la prezentul capitol. | |
0207 35 61 şi 0207 35 63 | Pulpe şi bucăţi de pulpe |
Termenul "pulpe" este definit în nota complementară 4 literele (a) şi (f) de la prezentul capitol. | |
0207 35 71 | Părţi numite "trunchi de gâşte sau de raţe" |
Termenul "trunchi de gâşte sau raţe" este definit în nota complementară 4 litera (ij) de la prezentul capitol. | |
0207 35 91 | Ficat, altul decât ficatul gras |
A se vedea notele explicative ale Sistemului armonizat de la poziţia 0207 ultimul paragraf. | |
0207 35 99 | Altele |
Notele explicative de la subpoziţia 0207 13 99 se aplică mutatis mutandis. | |
0207 36 11 şi 0207 36 15 | Dezosate |
Notele explicative de la subpoziţia 0207 13 10 se aplică mutatis mutandis. | |
0207 36 21 - 0207 36 79 | Nedezosate |
Notele explicative de la subpoziţiile 0207 13 20-0207 13 60 şi 0207 35 71 se aplică mutatis mutandis. | |
0207 36 81 - 0207 36 89 | Ficat |
A se vedea notele explicative ale Sistemului armonizat de la poziţia 0207 ultimul paragraf. | |
0207 36 90 | Altele |
Notele explicative de la subpoziţia 0207 13 99 se aplică mutatis mutandis. | |
0208 | Altă carne şi organe comestibile, proaspete, refrigerate sau congelate |
Se clasifică la această poziţie numai carnea şi organele comestibile, proaspete, refrigerate sau congelate de animale de la poziţia 0106. | |
0208 10 10 | De iepure domestic |
Se clasifică la această subpoziţie carnea şi organele comestibile de animale de la subpoziţia 0106 19 10. | |
0208 90 10 | De porumbei domestici |
Se clasifică la această subpoziţie carnea şi organele comestibile de porumbei domestici (porumbei de curte, porumbei pentru ornament, porumbei călători). Carnea şi organele comestibile de porumbei care sunt enumeraţi ca fiind "sălbatici" în nota explicativă de la subpoziţia 01063910 sunt deci excluse de la prezenta subpoziţie şi se clasifică la subpoziţia 0208 90 30. | |
0208 90 30 | De vânat, altul decât iepurii domestici sau iepurii de câmp |
Se clasifică la această subpoziţie, printre altele: | |
1. vânat cu blană: cerbi, cerbi lopătari, căpriori, capra-neagră (Rupicapra rupicapra), elani, antilocapre, antilope, gazele, urşi şi canguri; | |
2. vânat cu pene: porumbei sălbatici, gâşte sălbatice, raţe sălbatice, potârnichi, fazani, becaţe, becaţine, cocoşi şi găinuşe de munte, ortolani şi struţi. | |
Carnea şi organele comestibile de animale care în mod normal sunt vânate (fazani, struţi, cerbi lopătari etc.) rămân clasificate drept carne şi organe comestibile de vânat, chiar dacă aceste animale au fost crescute în captivitate. | |
Carnea şi organele comestibile de ren sunt excluse de la această subpoziţie (subpoziţia 0208 90 60). Totuşi se clasifică aici carnea şi organele comestibile de anumite specii de reni (de exemplu Karibul-american) cu condiţia să existe probe care arată că aceste organe şi carne comestibile provin de la animale sălbatice care au fost vânate. | |
Sunt excluse de la această subpoziţie carnea şi organele comestibile de iepure de vizuină (Oryctolagus cuniculus) şi cele de iepure de câmp, care se clasifică la subpoziţia 0208 10 90. | |
0208 90 60 | De reni |
A se vedea notele explicative de la subpoziţia 0208 90 30 al treilea paragraf. | |
0209 00 | Slănină fără părţi slabe, grăsime de porc şi de pasăre, netopite şi nici altfel extrase, proaspete, refrigerate, congelate, sărate sau în saramură, uscate sau afumate |
0209 0011 şi 0209 00 19 | Slănină |
Termenul "slănină" este definit în nota complementară 2.D de la prezentul capitol. | |
0209 00 30 | Grăsime de porc, alta decât cea de la subpoziţiile 0209 00 11 şi 0209 00 19 |
A se vedea notele explicative ale Sistemului armonizat de la poziţia 0209, al doilea paragraf. | |
0209 00 90 | Grăsime de pasăre |
A se vedea notele explicative ale Sistemului armonizat de la poziţia 0209 al treilea paragraf. | |
0210 | Carne şi organe comestibile, sărate sau în saramură, uscate sau afumate; făină şi pudră, comestibile, de carne sau de organe |
Se clasifică la această poziţie, cu excepţia slăninii şi a grăsimii de la subpoziţia 0209 00, carnea şi organele, sărate sau în saramură, uscate sau afumate, de orice animal de la poziţiile 0101-0106. | |
În ceea ce priveşte termenii "uscate sau afumate" şi "sărate sau în saramură", a se vedea notele complementare 2.E şi 7 de la prezentul capitol. | |
0210 11 11 - 0210 11 90 | Jamboane, spete şi bucăţi din acestea, nedezosate |
Pentru termenul "nedezosate", a se vedea notele explicative ale Sistemului armonizat de la subpoziţia 0210 11. | |
0210 11 11 - 0210 11 39 | De animale domestice din specia porcine |
Termenii "jamboane" şi "spete" sunt definiţi în nota complementară 2A literele (b) şi (d) de la prezentul capitol. | |
0210 11 11 şi 0210 11 19 | Sărate sau în saramură |
Se clasifică la aceste subpoziţii numai jamboanele, spetele şi bucăţi din acestea, nedezosate, din specia porcine domestice, al căror mod de conservare se limitează la o sărare în profunzime sau saramurare. Această carne poate totuşi să fie superficial uscată sau superficial afumată cu condiţia de a nu fi uscată sau afumată în sensul subpoziţiilor 0210 11 31 şi 0210 11 39 (nota complementară 2.E de la prezentul capitol). | |
0210 11 31 şi 0210 11 39 | Uscate sau afumate |
Se clasifică la aceste subpoziţii jamboanele, spetele şi bucăţi din acestea, nedezosate, din specia porcine domestice, conservate printr-un tratament de uscare sau afumare, chiar dacă acest mod de conservare este combinat cu o sărare sau saramurare prealabilă. În special, este cazul în care jamboanele au fost sărate înainte de a fi supuse unei deshidratări parţiale, fie în aer liber (jamboane de tip Parma sau Bayonne), fie prin afumare (jamboane de tip Ardenne). | |
Jamboanele, spetele şi bucăţi din acestea care au fost parţial deshidratate, dar a căror conservare efectivă este asigurată prin congelare sau congelare rapidă se clasifică la subpoziţiile 0203 22 11 sau 0203 22 19. | |
0210 12 11 şi 0210 12 19 | De animale domestice din specia porcine |
Termenii "piept" şi "bucăţi" sunt definiţi în notele complementare 2.A litera (f) şi 2.B de la prezentul capitol. | |
0210 12 11 | Sărat sau în saramură |
Notele explicative de la subpoziţiile 021011 11 şi 021011 19 se aplică mutatis mutandis. | |
0210 12 19 | Uscat sau afumat |
Notele explicative de la subpoziţiile 0210 11 31 şi 0210 11 39 se aplică mutatis mutandis. | |
0210 19 10 | Semicarcase de bacon sau trei sferturi anterior |
Termenii "semicarcasă de bacon" şi "trei sferturi anterior" în sensul prezentei subpoziţii sunt definiţi în nota complementară 2.A literele (g) şi (h) de la prezentul capitol. | |
0210 19 20 | Trei sferturi posterior sau mijloc |
Termenii "trei sferturi posterior" şi "mijloc" sunt definiţi în nota complementară 2.A literele (ij) şi (k) de la prezentul capitol. | |
0210 19 30 | Părţi anterioare şi bucăţi din acestea |
Termenul "parte anterioară" este definit în nota complementară 2.A litera (c) de la prezentul capitol. | |
0210 19 40 | Spinări şi bucăţi din acestea |
Termenul "spinări" este definit în nota complementară 2.A litera (e) de la prezentul capitol. | |
0210 19 60 | Părţi anterioare şi bucăţi din acestea |
Termenul "parte anterioară" este definit în nota complementară 2.A litera (c) de la prezentul capitol. | |
0210 20 10 şi 0210 20 90 | Carne din specia bovine |
Se clasifică la aceste subpoziţii numai carnea de animale de la poziţia 0102, sărată sau în saramură, uscată sau afumată; organele de animale din specia bovine se clasifică la subpoziţiile 0210 99 51 sau 0210 99 59. | |
0210 99 10 | De cal, sărată, în saramură sau uscată |
Se clasifică la această subpoziţie numai carnea de animale de la subpoziţiile 0101 10 10, 0101 90 11 şi 0101 90 19, sărată, în saramură sau uscată. Carnea de cal afumată se clasifică la subpoziţia 0210 99 39. Organele de cal se clasifică la subpoziţia 0210 99 80. | |
0210 99 21 şi 0210 99 29 | Din specia ovine sau caprine |
Se clasifică la aceste subpoziţii carnea de animale de la poziţia 0104, sărată sau în saramură, uscată sau afumată. Organele de animale din aceste specii se clasifică la subpoziţia 0210 99 60. | |
0210 99 31 | De ren |
A se vedea nota explicativă de la subpoziţia 0208 90 30 al treilea paragraf. | |
0210 99 49 | Altele |
Se clasifică la această subpoziţie, de exemplu, capete sau jumătăţi de capete de porci domestici, cu sau fără creier, fălci sau limbă, inclusiv bucăţi din acestea (a se vedea nota complementară 2.C de la capitolul 2). Bucăţile de capete sunt definite în aceeaşi notă complementară la al treilea paragraf. | |
Pentru termenul "organe", a se vedea notele explicative ale Sistemului armonizat de la poziţia 0206. | |
0210 99 90 | Făină şi pudră, comestibilă, de carne sau de organe comestibile |
Se clasifică la această subpoziţie, de asemenea, şi peletele obţinute din făină şi pudră. |




