Art. 5. - Valoarea energetică care urmează să fie declarată se calculează utilizând următorii coeficienţi de conversie: - Directiva 90/496/CEE/24-sept-1990 privind indicarea valorii nutritive pe etichetele produselor alimentare

Acte UE

Editia Speciala a Jurnalului Oficial

Ieşit din vigoare
Versiune de la: 11 Decembrie 2008
Art. 5
(1)Valoarea energetică care urmează să fie declarată se calculează utilizând următorii coeficienţi de conversie:
- glucide (cu excepţia poliolilor) - 4 kcal/g - 17 kJ/g
- polioli - 2,4 kcal/g - 10 kJ/g
- proteine - 4 kcal/g - 17 kJ/g
- lipide - 9 kcal/g - 37 kJ/g
- alcool etilic (etanol) - 7 kcal/g - 29 kJ/g
- acizi organici - 3 kcal/g - 13 kJ/g.
- fibre 2 kcal/g - 8 kJ/g
- eritritol 0 kcal/g - 0 kJ/g.

- salatrime 6 kcal/g-25 kJ/g.

(2)Pentru a calcula cu mai multă precizie valoarea energetică a produselor alimentare, Comisia adoptă modificarea factorilor de conversie menţionaţi la alineatul (1) şi completarea listei de la acelaşi alineat cu substanţele care aparţin sau sunt componentele uneia dintre categoriile substanţelor nutritive menţionate acolo şi factorii lor de conversie. Măsurile respective, destinate să modifice elemente neesenţiale ale prezentei directive, se adoptă în conformitate cu procedura de reglementare cu control menţionată la articolul 10 alineatul (3).