Art. 4. - În cazul în care este prevăzută etichetarea nutriţională, informaţiile prezentate se grupează fie în grupa 1, fie în grupa 2 în ordinea următoare: - Directiva 90/496/CEE/24-sept-1990 privind indicarea valorii nutritive pe etichetele produselor alimentare

Acte UE

Editia Speciala a Jurnalului Oficial

Ieşit din vigoare
Versiune de la: 11 Decembrie 2008
Art. 4
(1)În cazul în care este prevăzută etichetarea nutriţională, informaţiile prezentate se grupează fie în grupa 1, fie în grupa 2 în ordinea următoare:
1.Grupa 1
a)valoarea energetică;
b)cantităţile de proteine, glucide şi lipide.
2.Grupa 2
a)valoarea energetică;
b)cantităţile de proteine, glucide, zaharuri, lipide, acizi graşi saturaţi, fibre şi sodiu.
(2)În cazul în care se face o menţiune nutriţională referitoare la zaharuri, acizi graşi saturaţi, fibre sau sodiu, informaţia prezentată este cea prevăzută în grupa 2.
(3)Etichetarea nutriţională poate include, de asemenea, cantităţi din una sau mai multe dintre următoarele substanţe:
- amidon;
- polioli;
- acizi graşi mononesaturaţi;
- acizi graşi polinesaturaţi;
- colesterol;
- oricare dintre mineralele sau vitaminele menţionate în anexă şi prezente în cantitate semnificativă conform prevederii din anexă.
(4)Declararea substanţelor care aparţin sau sunt componentele uneia din categoriile de substanţe nutritive prevăzute la alineatele (1) şi (3) este obligatorie în cazul în care se face o menţiune nutriţională.
În plus, în cazul în care este declarată cantitatea de acizi graşi polinesaturaţi şi/sau mononesaturaţi şi/sau aportul de colesterol, atunci se declară şi cantitatea de acizi graşi saturaţi, declararea acestora din urmă nefiind în acest caz o menţiune nutriţională în sensul alineatului (2).