Art. 26. - Art. 26: Transmiterea ordinelor de tranzacţionare în numele OPCVM-urilor pentru a fi executate de alte entităţi - Directiva 2010/43/UE/01-iul-2010 de punere în aplicare a Directivei 2009/65/CE a Parlamentului European şi a Consiliului în ceea ce priveşte cerinţele organizatorice, conflictele de interese, regulile de conduită, administrarea riscului şi conţinutul acordului dintre depozitar şi societatea de administrare

Acte UE

Jurnalul Oficial 176L

În vigoare
Versiune de la: 22 August 2021
Art. 26: Transmiterea ordinelor de tranzacţionare în numele OPCVM-urilor pentru a fi executate de alte entităţi
(1)Statele membre solicită societăţilor de administrare să acţioneze în interesul OPCVM-urilor pe care le administrează atunci când transmit ordine de tranzacţionare în numele acestora pentru a fi executate de alte entităţi, în contextul administrării portofoliilor OPCVM-urilor respective.
(2)Statele membre trebuie să se asigure că societăţile de administrare iau toate măsurile rezonabile pentru a obţine cel mai bun rezultat posibil pentru OPCVM-uri ţinând seama de preţ, costuri, rapiditate, probabilitatea de executare şi de decontare, mărimea şi natura ordinului sau de orice alte considerente legate de executarea ordinului. Importanţa acestor factori se stabileşte pe baza prevederilor articolului 25 alineatul (2).
În acest scop, societăţile de administrare trebuie să instituie şi să aplice o politică care să le permită să respecte obligaţia menţionată în primul paragraf. Politica trebuie să identifice, pentru fiecare clasă de instrumente, entităţile cărora le pot fi transmise ordinele. Societatea de administrare încheie acorduri de executare numai dacă acestea sunt compatibile cu obligaţiile prevăzute în acest articol. Societăţile de administrare trebuie să pună la dispoziţia deţinătorilor de titluri de participare informaţii adecvate cu privire la politica instituită în conformitate cu prezentul paragraf şi la modificările importante ale acesteia.
(3)Societăţile de administrare monitorizează periodic eficienţa politicii instituite în conformitate cu alineatul (2) şi, în special, calitatea executării ordinelor de către entităţile identificate în cadrul politicii respective, remediind, dacă este cazul, eventualele deficienţe.
Societăţile de administrare trebuie totodată să reexamineze anual această politică. Se efectuează, de asemenea, reexaminări ori de câte ori apare o modificare semnificativă care afectează capacitatea societăţii de administrare de a obţine în continuare cele mai bune rezultate pentru OPCVM-urile administrate.
(4)Societăţile de administrare trebuie să poată demonstra că au transmis ordinele în numele OPCVM-urilor în conformitate cu politica instituită conform alineatului (2).