O autoritate contractanta are incheiat un acord-cadru in derularea caruia s-au incheiat doua contracte subsecvente, al treilea contract subsecvent trebuia incheiat in luna ianuarie, insa autoritatea contractanta a refuzat incheierea acestuia. In februarie, autoritatea contractanta a initiat o procedura de atribuire avand acelasi obiect cu acordul-cadru aflat in derulare, desi la art. 4.3 din Acordul-cadru mentionat s-a instituit urmatoarea obligatie in sarcina autoritatii contractante: „Promitentul-achizitor se obliga sa nu initieze, pe durata prezentului acord-cadru, o noua procedura de atribuire, atunci cand intentioneaza sa achizitioneze produse care fac obiectul prezentului acord-cadru, cu exceptia cazului in care promitentul-furnizor declara ca nu mai are capacitatea de a raspunde solicitarilor

Repertoar
Stare:  În vigoare
Autor răspuns: Agentia Nationala pentru Achizitii Publice
Dată răspuns: 28 Aprilie 2020, stare legală neschimbată

ÎNTREBARE

O autoritate contractantă are încheiat un acord-cadru în derularea căruia s-au încheiat două contracte subsecvente, al treilea contract subsecvent trebuia încheiat în luna ianuarie, însă autoritatea contractantă a refuzat încheierea acestuia. În februarie, autoritatea contractantă a iniţiat o procedură de atribuire având acelaşi obiect cu acordul-cadru aflat în derulare, deşi la art. 4.3 din Acordul-cadru menţionat s-a instituit următoarea obligaţie în sarcina autorităţii contractante: „Promitentul-achizitor se obligă să nu iniţieze, pe durata prezentului acord-cadru, o nouă procedură de atribuire, atunci când intenţionează să achiziţioneze produse care fac obiectul prezentului acord-cadru, cu excepţia cazului în care promitentul-furnizor declară că nu mai are capacitatea de a răspunde solicitărilor”.

În acest context, are autoritatea contractantă obligaţia respectării clauzei menţionate mai sus pe toată perioada de derulare a acordului-cadru?

RĂSPUNS

Conținut complet disponibil după conectare pe Sintact