In timpul executarii contractului de achizitie publica, antreprenorul a stabilit un tarif orar al manoperei in valoare de 30 lei/ora, peste valoarea tarifului orar stabilit pentru salariul minim pe economie. Ca urmare a emiterii OUG nr. 93/2023 pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata pentru sectoarele constructii, antreprenorul solicita autoritatii contractante cresterea tarifului orar al manoperei din contractul aflat in derulare proportional cu cresterea salariului minim pe economie, mai precis cresterea tarifului de la 30 lei/ora la 34,36 lei/ora. In acest caz autoritatea contractanta are obligatia sa tina cont de cresterea salariului minim si sa opereze o majorare/ajustare a manoperei proportional cu aceasta crestere?

Repertoar
Stare:  În vigoare
Autor răspuns: Agentia Nationala pentru Achizitii Publice
Dată răspuns: 1 Aprilie 2024, stare legală neschimbată

ÎNTREBARE

În timpul executării contractului de achiziţie publică, antreprenorul a stabilit un tarif orar al manoperei în valoare de 30 lei/oră, peste valoarea tarifului orar stabilit pentru salariul minim pe economie.

Ca urmare a emiterii OUG nr. 93/2023 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată pentru sectoarele construcţii, antreprenorul solicită autorităţii contractante creşterea tarifului orar al manoperei din contractul aflat în derulare proportional cu creşterea salariului minim pe economie, mai precis creşterea tarifului de la 30 lei/oră la 34,36 lei/oră.

În acest caz autoritatea contractantă are obligaţia să ţină cont de creşterea salariului minim şi să opereze o majorare/ajustare a manoperei proporţional cu această creştere?

RĂSPUNS

Conținut complet disponibil după conectare pe Sintact