Capitolul vii - Circuitul alimentelor - Regulament din 2024 privind organizarea şi funcţionarea Spitalului ''Prof. dr. Constantin Angelescu''
M.Of. 880
În vigoare Versiune de la: 2 Septembrie 2024
CAPITOLUL VII:Circuitul alimentelor
Art. 222
(1)Circuitul alimentelor include modul de distribuţie şi transport al mâncării preparate, oficiile alimentare de pe secţii, servirea mesei la bolnavi.
(2)Transportul mâncării preparate de la firma de catering cu care Spitalul are încheiat contract de prestări servicii se face cu autovehicule special amenajate, conform normelor în vigoare; se transportă de către personalul firmei de catering până la punctul de distribuţie (lift masă), se recepţionează cantitativ şi calitativ conform contractului de prestări servicii încheiat între cele două părţi contractante.
Art. 223
(1)Masa se serveşte în salon. Mâncarea se aduce în oficiile alimentare cu ascensor dedicat după următorul orar:
dimineaţa: 8.00-9.00; prânz: 12.00-13.00; seara: 18.00-19.00.
(2)După servirea mesei, deşeurile alimentare se colectează în saci negri şi se transportă cu liftul la punctul de colectare deşeuri menajere, după următorul orar:
dimineaţa: 9.00-10.00; prânz: 14.00-15.00; seara: 19.30-20.00
(3)Programul de curăţenie şi dezinfecţie a oficiilor şi ascensoarelor se face zilnic, conform normelor sanitare în vigoare.
(4)Programul de deratizare a spaţiilor, oficiilor şi ascensoarelor dedicate depozitării şi transportului alimentelor se face conform normelor sanitare în vigoare şi ori de câte ori este nevoie.