Art. 162. - Prepararea hranei pacienţilor se realizează astfel: - Regulament din 2024 privind organizarea şi funcţionarea Spitalului ''Prof. dr. Constantin Angelescu''

M.Of. 880

În vigoare
Versiune de la: 2 Septembrie 2024
Art. 162
(1)Prepararea hranei pacienţilor se realizează astfel:
a)serviciul de preparare a hranei este externalizat, hrana bolnavilor fiind asigurată în baza unui contract de furnizare de servicii, încheiat conform dispoziţiilor legale cu o firmă specializată în catering spitale;
b)în funcţie de patologia pacienţilor se întocmeşte zilnic necesarul cu tipurile de regim, în funcţie de patologia pacienţilor internaţi în secţiile şi compartimentele Spitalului, care este transmis firmei de catering, conform contractului de prestări servicii încheiat între cele două parţi contractante;
c)hrana este adusă la orele stabilite în contractul de prestări servicii şi este recepţionată calitativ şi cantitativ de către personalul Spitalului cu atribuţii stabilite pentru această activitate;
d)pentru o mai bună coordonare, la nivelul Spitalului funcţionează o comisie ale cărei numire, organizare şi atribuţii sunt stabilite prin decizie a managerului unităţii, din care obligatoriu face parte asistentul din compartimentul de prevenire şi limitare a infecţiilor asociate asistenţei medicale.
(2)Serviciul de spălătorie lenjerie şi echipament se gestionează astfel:
a)serviciul de spălătorie este externalizat, în baza unui contract de furnizare de servicii încheiat conform dispoziţiilor legale cu o firmă specializată în spălare lenjerie şi echipamente pentru spitale;
b)lenjeria şi echipamentele murdare şi curate sunt predate, respectiv recepţionate, conform contractului de prestări servicii încheiat între cele două părţi contractante;
c)orele de predare-primire sunt stabilite în contractul de prestări servicii şi materialul este recepţionat calitativ şi cantitativ de către personalul Spitalului cu atribuţii stabilite pentru această activitate;
d)pentru o mai bună coordonare, la nivelul Spitalului funcţionează o comisie ale cărei numire, organizare şi atribuţii sunt stabilite prin decizie de către managerul unităţii, din care obligatoriu face parte asistentul din compartimentul de prevenire şi limitare a infecţiilor asociate asistenţei medicale.
(3)Paza spitalului se realizează astfel:
a)serviciul de pază este externalizat, în baza unui contract de furnizare de servicii încheiat conform prevederilor legale cu o firmă specializată de pază, şi se efectuează în baza unui plan de pază propriu, conceput în urma analizei la risc efectuate de un expert autorizat, în conformitate cu normele legale actuale, şi avizat de către secţia de poliţie teritorială;
b)punctul de pază este fix şi este localizat la intrarea în incinta spitalului 24/24 de ore, 7 zile/săptămână, conform expertizei de risc privind paza şi protecţia persoanelor şi bunurilor;
c)atribuţiile personalului de pază sunt prevăzute în clauzele contractului încheiat între părţi.
(4)În incinta Spitalului există un compartiment de reparaţii deservit de muncitori calificaţi: instalator, electrician, zugrav şi muncitori necalificaţi.
(5)Centrala termică se află la subsolul imobilului în care funcţionează Spitalul, este compusă din două cazane cu arzătoare pe gaz şi combustibil lichid pentru instalaţia de apă caldă şi căldură şi este deservită de fochişti autorizaţi ISCIR, în ture, 24/24 de ore, 7 zile/săptămână, conform normativelor legale.
(6)Staţia de oxigen, aer comprimat şi vacuum se organizează astfel:
a)stocatorul de oxigen are o capacitate de 5.400 mc oxigen, se află în incinta Spitalului, este monitorizat în permanenţă de către o firmă autorizată, prin telemetrie;
b)stocatorul de oxigen este urmărit permanent de către fochişti care au ca atribuţie verificarea şi urmărirea acestuia;
c)instalaţia de aer comprimat şi vacuum se află în anexele din incinta Spitalului, funcţionează permanent şi este deservită de către muncitorii din compartimentul unităţii.