Art. 17. - Proba scrisă tip grilă cu caracter teoretic şi practic cuprinde 50 de întrebări din materiile de concurs prevăzute la art. 16 alin. (2), astfel: - Regulament din 2019 privind organizarea şi desfăşurarea concursului de promovare a judecătorilor

M.Of. 768

În vigoare
Versiune de la: 9 Aprilie 2021 până la: 2 Mai 2023
Art. 17
(1)Proba scrisă tip grilă cu caracter teoretic şi practic cuprinde 50 de întrebări din materiile de concurs prevăzute la art. 16 alin. (2), astfel:
a)20 de întrebări pentru verificarea cunoştinţelor teoretice şi 5 întrebări pentru verificarea cunoştinţelor practice din următoarele materii, în funcţie de opţiunea candidatului: drept civil, drept penal, drept comercial, drept administrativ şi drept financiar şi fiscal, dreptul muncii şi asigurărilor sociale;
b)20 de întrebări pentru verificarea cunoştinţelor teoretice şi 5 întrebări pentru verificarea cunoştinţelor practice din dreptul procesual civil sau, după caz, din dreptul procesual penal.
(2)Timpul necesar pentru formularea răspunsurilor la proba scrisă tip grilă este cel stabilit de comisia de elaborare a subiectelor pentru această probă şi nu poate depăşi 4 ore, socotite din momentul în care s-a încheiat distribuirea testelor către toţi candidaţii.
(3)La întrebările pentru verificarea cunoştinţelor teoretice fiecare răspuns corect primeşte 0,15 puncte în sistemul de notare de la 0 la 10.
(4)La întrebările pentru verificarea cunoştinţelor practice fiecare răspuns corect primeşte 0,40 puncte în sistemul de notare de la 0 la 10.
(5)Evaluarea răspunsurilor la întrebările testului-grilă se realizează prin procesare electronică.