Art. 66. - Regulament din 2019 de organizare şi funcţionare al Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti
M.Of. 317 bis
Ieşit din vigoare Versiune de la: 23 Aprilie 2019
Art. 66
Compartimentul dietetică are în principal următoarele atribuţii:
a)conduce şi coordonează activitatea echipei din blocul alimentar şi bucătărie;
b)verifică calitatea şi valabilitatea alimentelor cu care se aprovizionează Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, modul de păstrare în magazie, calitatea şi valabilitatea alimentelor la eliberarea acestora din magazie;
c)întocmeşte zilnic, lista cu alimentele şi cantităţile necesare din meniuri, realizează periodic, planuri de diete şi meniuri;
d)controlează distribuirea alimentaţiei pe secţii şi la bolnavi verificând prin sondaj corectitudinea distribuirii mesei la bolnavi;
e)supraveghează şi participă la prepararea regimurilor speciale;
f)supraveghează respectarea de către personalul din blocul alimentar a normelor în vigoare, privind igiena, prevenirea şi controlul îmbolnăvirilor;
g)controlează respectarea normelor igienico-sanitare în bucătărie şi blocul alimentar, curăţenia şi dezinfecţia curentă a veselei;
h)recoltează şi păstrează probele de alimente;
i)respectă reglementările în vigoare privind prevenirea, controlul şi combaterea infecţiilor asociate asistenţei medicale şi respectarea normelor de protecţia muncii şi PSI, la locul de muncă;
j)informează conducerea Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti despre deficienţele constatate privind prepararea, distribuirea şi conservarea alimentelor.