Art. 11. - Regulament din 2007 privind organizarea şi desfăşurarea concursului de ocupare a posturilor vacante de funcţionar public cu statut special din aparatul propriu al Ministerului Justiţiei

M.Of. 296

Ieşit din vigoare
Versiune de la: 6 Septembrie 2007
Art. 11
(1)Intrarea candidaţilor în sălile de concurs se face pe baza listelor întocmite pentru fiecare sală şi a buletinului/cărţii de identitate, cu o jumătate de oră înainte de începerea probei scrise. Lista cu repartiţia pe săli a candidaţilor se afişează, cu o zi înainte de prima probă de concurs, pe pagina web a Ministerului Justiţiei. După verificarea identităţii, fiecare candidat va păstra pe bancă buletinul/cartea de identitate, până la predarea lucrării scrise. Pe listă se menţionează prezenţa fiecărui candidat.
(2)Candidaţii care nu se află în sală în momentul deschiderii plicului cu subiecte pierd dreptul de a mai susţine proba scrisă. Este interzisă intrarea în sală a candidaţilor cu mijloace de comunicare la distanţă, computere personale, PDA-uri etc.
(3)Înainte de a se dicta subiectele, candidaţii îşi scriu numele şi prenumele pe colţul foii ce urmează a fi lipit, după care se aplică ştampila Ministerului Justiţiei, respectiv cea a Direcţiei pentru resurse umane şi relaţii cu Consiliul Superior al Magistraturii. Ştampila pe lucrările scrise şi semnătura pe ştampilă se aplică de către preşedintele comisiei de concurs.
(4)Plicul cu subiectele de concurs este ales şi desfăcut de către un candidat dintre cele 3 plicuri cu variantele de subiecte. Acesta semnează procesul-verbal încheiat în ziua susţinerii probei scrise.
(5)Pe toată durata desfăşurării probei scrise, în sălile de concurs au acces numai membrii comisiei de concurs şi persoanele care supraveghează candidaţii.
(6)În vederea elaborării lucrării scrise, candidaţii vor primi coli de hârtie având ştampila Ministerului Justiţiei. Se va putea folosi numai cerneală sau pix de culoare albastră. La cerere, se pot pune la dispoziţie în mod suplimentar coli de hârtie, iar dacă este necesar, cerneală sau pixuri.
(7)La expirarea timpului prevăzut la art. 9 alin. (2), delegatul care a supravegheat desfăşurarea probei strânge toate lucrările în ordinea predării lor de către candidaţi, sub semnătură, după care le predă numerotate comisiei de concurs, care le înscrie într-un borderou.
(8)Dacă examinarea se face în mai multe săli, se întocmeşte câte un borderou pentru lucrările din fiecare sală.
(9)Lucrarea se consideră predată de candidat după verificarea stării acesteia de către delegatul care a supravegheat desfăşurarea probei şi după semnarea borderoului de către candidat.
(10)Pe toată durata desfăşurării probei scrise este interzisă părăsirea sălii de concurs de către candidaţi. În cazuri excepţionale, părăsirea temporară a sălii de concurs se va putea face numai cu însoţitor.
(11)Orice fraudă sau încercare de fraudă dovedită se sancţionează prin eliminarea din concurs. În aceste cazuri, delegaţii care supraveghează lucrările îl sesizează de îndată pe preşedintele comisiei de concurs, care întocmeşte un proces-verbal despre constatările făcute şi măsurile luate, iar lucrarea se anulează cu menţiunea "fraudă".