Capitolul ii - Examenul de absolvire a Institutului Naţional al Magistraturii - Regulament din 2004 privind concursul de admitere si examenul de absolvire a Institutului Naţional al Magistraturii

M.Of. 879

Ieşit din vigoare
Versiune de la: 15 Iulie 2005
CAPITOLUL II:Examenul de absolvire a Institutului Naţional al Magistraturii
Art. 18
(1)La absolvirea Institutului Naţional al Magistraturii auditorii de justiţie susţin un examen care constă în probe scrise, preponderent cu caracter practic, pentru verificarea însuşirii cunoştinţelor necesare funcţiei de judecător sau procuror.
(2)Disciplinele la care auditorii de justiţie susţin examen de absolvire şi vor fi evaluaţi pe parcursul anului, precum şi modalităţile de examinare se stabilesc de către Consiliul ştiinţific al Institutului Naţional al Magistraturii.
(3)Examenul va fi susţinut în faţa unei comisii numite de Consiliul Superior al Magistraturii, la propunerea Institutului Naţional al Magistraturii, formată din trei membri ai personalului de instruire al acestuia şi trei magistraţi de la instanţe şi parchete.
(4)Rezultatul examenului poate fi contestat în termen de 48 de ore de la afişarea rezultatelor. Contestaţia se soluţionează de comisia de contestaţie, numită de Consiliul Superior al Magistraturii, la propunerea Institutului Naţional al Magistraturii, formată din trei membri, respectiv un reprezentant al personalului de instruire al acestuia, un judecător şi un procuror.
(5)Pentru absolvirea Institutului Naţional al Magistraturii, candidatul trebuie să obţină cel puţin nota 5 (cinci) la fiecare dintre materiile de examen, media generală fiind minim 7 (şapte).
(6)Absolvenţilor Institutului Naţional al Magistraturii li se eliberează un atestat în care se menţionează durata cursurilor şi media generală obţinută.
Art. 19
(1)În cazul în care un auditor de justiţie nu promovează examenul de absolvire în prima sesiune, are dreptul să participe la următoarea sesiune organizată de Institutul Naţional al Magistraturii.
(2)Absenţa nejustificată sau respingerea candidatului la a doua sesiune atrage pierderea dreptului de a fi numit magistrat. Acesta va fi obligat să restituie cheltuielile efectuate pe perioada cursurilor.
Art. 20
(1)Absolvenţii Institutului Naţional al Magistraturii sunt repartizaţi de Consiliul Superior al Magistraturii pe baza rezultatelor obţinute la absolvire.
(2)Prin rezultatul obţinut la absolvire se înţelege media aritmetică dintre media primului an de studiu, media celui de-al doilea an de studiu şi media de la examenul de absolvire a Institutului Naţional al Magistraturii.