Art. 17. - Plata venitului minim de incluziune se efectuează după cum urmează: - Ordonanță de urgență 96/2024 privind acordarea de sprijin şi asistenţă umanitară de către statul român cetăţenilor străini sau apatrizilor aflaţi în situaţii deosebite, proveniţi din zona conflictului armat din Ucraina

M.Of. 616

În vigoare
Versiune de la: 6 Septembrie 2024
Art. 17
(1)Beneficiarii, după expirarea perioadei în care primesc suma forfetară prevăzută la art. 3, precum şi beneficiarii anteriori pot obţine, la cerere, venit minim de incluziune conform prevederilor Legii nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune, cu modificările şi completările ulterioare.
(2)Prin derogare de la prevederile art. 6 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 196/2016, cu modificările şi completările ulterioare, în cazul persoanelor prevăzute la alin. (1), minorul însoţit de un singur părinte ori de reprezentantul minorului se consideră familie monoparentală.
(3)În situaţia prevăzută la alin. (2), pe lângă documentele doveditoare prevăzute la art. 29 din Legea nr. 196/2016, cu modificările şi completările ulterioare, părintele sau, după caz, reprezentantul minorului depune şi declaraţia pe propria răspundere prevăzută la art. 13 alin. (3).
(4)Prin derogare de la art. 19 alin. (1) din Legea nr. 196/2016, cu modificările şi completările ulterioare, la stabilirea dreptului la venitul minim de incluziune, în componenţa familiei cu copii se iau în considerare şi copiii care au calitatea de audienţi.
(5)Prin derogare de la prevederile art. 10 alin. (1) şi (3) din Legea nr. 196/2016, cu modificările şi completările ulterioare, la stabilirea dreptului la venitul minim de incluziune se iau în calcul veniturile realizate ori înregistrate pe teritoriul României, precum şi bunurile deţinute de persoanele prevăzute la alin. (1) în proprietate, închiriere, comodat ori altă formă de deţinere pentru care pot fi prezentate documente doveditoare ori sunt înregistrate pe teritoriul României.
(6)Plata venitului minim de incluziune se efectuează după cum urmează:
a)la domiciliu sau reşedinţă, pe bază de mandat poştal, ori în cont bancar în cazul în care permisul de şedere temporară conţine o adresă completă;
b)doar în cont bancar în cazul în care permisul de şedere temporară conţine o adresă incompletă.