Art. i. - Punctul 2.2.1 din anexa nr. 2 va avea următorul cuprins: - Ordinul 691/2002 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice privind criteriile si metodologia pentru eliberarea licentelor si brevetelor de turism, aprobate prin Ordinul ministrului turismului nr. 170/2001

M.Of. 737

Ieşit din vigoare
Versiune de la: 9 Octombrie 2002
Art. I
Normele metodologice privind criteriile şi metodologia pentru eliberarea licenţelor şi brevetelor de turism, aprobate prin Ordinul ministrului turismului nr. 170/2001, publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 225 din 3 mai 2001, se modifică şi se completează după cum urmează:
1.Punctul 2.2.1 din anexa nr. 2 va avea următorul cuprins:
"2.2.1. Să fie absolvent cu examen de licenţă al unei facultăţi acreditate cu profil de turism şi să facă dovada unei activităţi în turism de minimum 2 ani sau a absolvirii unui curs de formare managerială specific funcţiei, cu o durată de cel puţin 6 luni, efectuat după data de 1 ianuarie 1990, organizat de instituţii autorizate."
2.Punctul 2.2.4 din anexa nr. 2 va avea următorul cuprins:
"2.2.4. Să fie absolvent de liceu:
a) să facă dovada unei activităţi în turism de minimum ...... ani în una dintre funcţiile:

2.2.4.1.

- funcţii de specialitate în Ministerul Turismului sau în asociaţii profesionale din turism

N

4

3

4

4

1

2.2.4.2.

- funcţii de conducere în societăţi comerciale din domeniul turismului, cu excepţia sectorului administrativ

N

4

3

4

4

1

2.2.4.3.

- funcţii de specialitate în societăţi comerciale din domeniul turismului, cu excepţia sectorului administrativ

N

5

4

5

5

1

2.2.4.4.

- şef agenţie

N

4

3

N

N

1

2.2.4.5.

- administrator hotel(şef hotel)

N

N

N

4

N

1

2.2.4.6.

- şef unitate alimentaţie publică

N

N

N

N

4

1

2.2.4.7.

- recepţioner

N

N

N

6

N

1

2.2.4.8.

- agent de turism

N

5

4

N

N

1

2.2.4.9.

- şef recepţie

N

N

N

5

N

1

2.2.4.10.

- lucrător gestionar în alimentaţie publică (şef sală, tehnolog în alimentaţie, barman cu gestiune, bucătar-gestionar)

N

N

N

N

5

2

2.2.4.11.

- ospătar sau barman

N

N

N

N

6

2

2.2.4.8.

- cabanier

N

N

N

6

5

1

b) să fie absolvent al unui curs de formare managerială în industria hotelieră şi turistică, specific funcţiei, efectuat după data de 1 ianuarie 1990****)

-

x

x

x

x

-"

3.Alineatul 3 al punctului 1 din subsolul anexei nr. 2 se abrogă.