Ordinul 638/2004 privind actele normative emise de Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, care conţin referiri la standarde

M.Of. 849

În vigoare
Versiune de la: 16 Septembrie 2004
Ordinul 638/2004 privind actele normative emise de Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, care conţin referiri la standarde
Dată act: 8-sept-2004
Emitent: Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale
Văzând Referatul de aprobare nr. 94.403 din 7 septembrie 2004, întocmit de Direcţia generală de reglementare şi implementare,
având în vedere prevederile art. 34 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 97/2001 privind reglementarea producţiei, circulaţiei şi comercializării alimentelor, aprobată cu modificări prin Legea nr. 57/2002,
în temeiul Hotărârii Guvernului nr. 409/2004 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale,
ministrul agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale emite următorul ordin:
Art. 1
Standardele naţionale prevăzute în actele normative emise de Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, cuprinse în anexa la prezentul ordin, sunt documente normative de referinţă.
Art. 2
Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
-****-

Ministrul agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale,

Petre Daea

ANEXĂ:ACTELE NORMATIVE emise de Ministerul Agriculturii, Pădurilor si Dezvoltării Rurale, care conţin referiri la standarde

Nr. crt.

Actul normativ

Standardele prevăzute

1.

Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor şi al ministrului sănătăţii şi familiei nr. 174/207/2003 pentru aprobarea Normei privind condiţiile tehnice de calitate ale orzului pentru fabricarea berii, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 199 din 27 martie 2003

STAS 6534-91

SR ISO 13690-2000

STAS 7522-89

STAS 6253/80

STAS 1069/77 RS 3/86

STAS 6283/4-84

SR 1634:1999

SR ISO 712:99

SR 6280:1995

SR 12511:1999

SR 7713:1999

2.

Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor, al ministrului sănătăţii şi familiei şi al preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor nr. 250/531/83/2002 pentru aprobarea Normei cu privire la fabricarea, conţinutul, ambalarea, etichetarea şi calitatea făinii de grâu destinate comercializării pentru consum uman, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 808 din 7 noiembrie 2002

SR ISO 7970

SR ISO 13690-2000

STAS 90-1988

SR ISO 3093-1997

SR ISO 5529-1997

SR 877-1996

3.

Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor, al ministrului sănătăţii şi familiei şi al preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor nr. 362/670/107/2002 pentru aprobarea Normelor cu privire la conţinutul, fabricarea, calitatea, ambalarea, etichetarea, marcarea şi păstrarea bulionului şi a pastei de tomate, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 774 din 24 octombrie 2002

SR 8924-95

STAS 8731-85

STAS 12497-86

STAS 12905-90

STAS 5954/1-86

STAS 7118-79

STAS 5955-86

STAS 7852-80

STAS 5954/2-77

STAS 7119-91

SR 1754-94

STAS 5959/70

STAS 5952/79

STAS 5856/71

4.

Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor, al ministrului sănătăţii şi familiei şi al preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor nr. 359/671/137/2002 pentru aprobarea Normelor cu privire la natura, conţinutul, fabricarea, calitatea, ambalarea, etichetarea, marcarea şi păstrarea sucurilor de legume, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1 din 6 ianuarie 2003

STAS 8924-86

STAS 12497-86

STAS 12905-90

STAS 5954/1-86

STAS 7118-79

STAS 5955-86

STAS 7852-80

STAS 5954/2-77

STAS 7119-91

SR 1754-94

STAS 5956/71

STAS 5952/79

STAS 5953/85

STAS 5959/70

5.

Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor, al ministrului sănătăţii şi familiei şi al preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor nr. 524/958/2002/8/2003 pentru aprobarea Normei privind denumirile sub care se vând şi condiţiile de calitate ale grăsimilor tartinabile destinate comercializării, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 141 din 5 martie 2003

STAS ISO 5538-92

STAS 278-86; A1:1997

6.

Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor, al ministrului sănătăţii şi familiei şi al preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor nr. 494/859/138/2002 pentru aprobarea Normelor cu privire la comercializarea cărnii de porc, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 906 din 13 decembrie 2002

STAS 7586-75

STAS 9065/7-74

STAS 9065/8-74

STAS 9065/11-75

STAS 9065/7-74

STAS 9065/4-81

STAS 9065/2-73

STAS 9065/3-73

STAS 9065/13-81

STAS 9065/10-75

7.

Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor, al ministrului sănătăţii şi familiei şi al preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor nr. 206/447/86/2002 pentru aprobarea Normelor cu privire la comercializarea cărnii de pasăre, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 699 din 24 septembrie 2002

STAS 7856-75

STAS 9065/7-74

STAS 9065/8-74

STAS 9065/11-75

STAS 9065/7-74

STAS 9065/4-81

STAS 9065/2-73

STAS 9065/3-73

STAS 9065/13-81

STAS 9065/10-75

STAS 7031/83; A1 1997

8.

Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor, al ministrului sănătăţii şi familiei şi al preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor nr. 145/270/59/2002 pentru aprobarea Normelor cu privire la natura, conţinutul, originea, fabricarea, ambalarea, etichetarea, marcarea şi calitatea vinurilor aromatizate, a băuturilor aromatizate pe bază de vin şi a cocteilurilor aromatizate din produse vitivinicole, destinate comercializării pentru consumul uman, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 536 din 23 iulie 2002

SR 14/1998

SR 184/1-25

9.

Ordinul ministrului agriculturii, pădurilor, apelor şi mediului, al ministrului sănătăţii şi al preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor nr. 522/798/317/2003 pentru aprobarea Normelor privind denumirea, descrierea, definirea, caracteristicile şi compoziţia mierii, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 650 din 12 septembrie 2003

STAS 784/3-89

10.

Ordinul ministrului agriculturii, pădurilor, apelor şi mediului şi al ministrului sănătăţii nr. 6/22/2004 pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea şi funcţionarea Comisiei interministeriale pentru autorizarea îngrăşămintelor în vederea înscrierii în lista îngrăşămintelor autorizate cu menţiunea RO-ÎNGRĂŞĂMÂNT, pentru utilizarea şi comercializarea în România, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 75 din 29 ianuarie 2004

"standarde ISO" pentru analize privind îngrăşămintele

11.

Ordinul ministrului agriculturii, pădurilor, apelor şi mediului nr. 87/2004 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Hotărârii Guvernului nr. 1.593/2003 privind sprijinul direct al statului prin acordarea de subvenţii în anul 2004 producătorilor agricoli din sectorul animalier, pentru creşterea producţiei animaliere şi a efectivelor de animale, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 103 din 3 februarie 2004

STAS 2418-61

12.

Ordinul ministrului agriculturii şi alimentaţiei nr. 122/1999 pentru aprobarea simbolurilor societăţilor comerciale cu activitate în producţia de conserve alimentare destinate consumului uman, ambalate în recipiente metalice, şi a numerelor de ordine ale grupelor şi sortimentelor de conserve alimentare, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 9 din 12 ianuarie 2000

STAS 4100-76

13.

Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor, al ministrului sănătăţii şi familiei şi al preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor nr. 232/313/130/2003 pentru aprobarea normelor cu privire la definirea, descrierea şi prezentarea oţetului şi a acidului acetic de calitate alimentară, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 573 din 11 august 2003

SR 14-98

Publicat în Monitorul Oficial cu numărul 849 din data de 16 septembrie 2004