Ordinul 212/2004 privind aprobarea Listei cuprinzând indicaţiile geografice şi denumirile de origine protejate şi recunoscute în România pentru produse alimentare
M.Of. 313
Ieşit din vigoare Versiune de la: 11 Octombrie 2004
Ordinul 212/2004 privind aprobarea Listei cuprinzând indicaţiile geografice şi denumirile de origine protejate şi recunoscute în România pentru produse alimentare
Dată act: 30-mar-2004
Emitent: Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale
Văzând referatul de aprobare privind indicaţiile geografice şi denumirile de origine protejate şi recunoscute în România pentru produsele alimentare,
în temeiul Hotărârii Guvernului nr. 409/2004 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale,
ministrul agriculturii, pădurilor si dezvoltării rurale emite următorul ordin:
Art. 1
Se aprobă Lista cuprinzând indicaţiile geografice şi denumirile de origine protejate şi recunoscute în România pentru produse alimentare, cuprinsă în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.
Art. 2
Lista prevăzută la art. 1 va fi transmisă Uniunii Europene în vederea solicitării protejării indicaţiilor geografice şi denumirilor de origine pentru produsele alimentare, prin înregistrarea acestora în conformitate cu legislaţia comunitară, după aderare, în procedură normală.
Art. 3
La data publicării prezentului ordin, Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor nr. 339/2003 privind aprobarea Listei cuprinzând indicaţiile geografice protejate şi recunoscute în România pentru produse alimentare, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 351 din 22 mai 2003, se abrogă.
-****-
Ministrul agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale, Ilie Sârbu |
ANEXĂ:LISTA cuprinzând indicaţiile geografice şi denumirile de origine protejate şi recunoscute în România pentru produse alimentare
A.Produse din lapte
Lapte:
- de Dorna;
- Cedra de Apuseni;
- de Cluj;
- de Covasna;
- de Satu Mare;
- de Harghita;
- de Rarău.
Iaurt:
- Cedra de Apuseni;
- de Satu Mare;
- Napoca.
Lapte bătut:
- de Harghita.
Caş:
- de Oaş;
- Baschiu;
- de Alba;
- de Sibiu.
Brânză:
- de Moeciu;
- de Făgăraş;
- de Ţaga;
- de Năsal;
- de Vlădeasa;
- de Mănăştur;
- de Satu Mare;
- de Moldova;
- de Dorna;
- de Napoca;
- de Sibiu;
- de Alba;
- de Bistriţa;
- de Homorod;
- de Brădet;
- de Rarău;
- de Covasna;
- de Sibiu;
- de Arad;
- de Satu Mare;
- de Harghita.
Caşcaval:
- de Rucăr;
- de Bobâlna;
- de Tarniţa;
- de Dej;
- de Moeciu;
- de Vidraru;
- de Mateiaş;
- de Râuşor;
- de Satu Mare;
- de Cărei;
- de Napoca;
- de Hârlău;
- de Dobrogea;
- de Feteşti;
- de Penteleu;
- de Harghita;
- de Ciuc;
- de Sibiu;
- de Rarău;
- de Rucăr;
- de Brădet;
- de Vidraru;
- de Râuşor;
- de Argeş;
- de Covasna;
- de Dorna.
Telemea:
- de Braşov;
- de Huedin;
- de Argeş;
- de Cărei;
- de Oaş;
- de Vâlcea;
- de Sibiu;
- de Harghita.
B.Produse din carne
Salam:
- de Sibiu.
Cârnaţi:
- de Pleşcoi.
C.Produse de panificaţie
Pâine:
- ardelenească cu cartofi;
- ardelenească cu coaja bătută.
Covrigi:
- de Buzău;
- de Braşov.
Plăcintă:
- dobrogeană.
D.Fructe procesate:
- magiun de prune de Râureni.
- magiun de prune de TopoloveniPublicat în Monitorul Oficial cu numărul 313 din data de 8 aprilie 2004
Documente corelate
Dacă doriți să acces la toate documente corelate, autentifică-te în Sintact. Nu ai un cont Sintact? Cere un cont demo »