Art. 50. - Cu titlu de exemplu: - Norme Tehnice din 2025 privind completarea registrului agricol pentru perioada 2025-2029

M.Of. 482 bis

În vigoare
Versiune de la: 23 Mai 2025
Art. 50
(1)Cu titlu de exemplu:
a)persoanele fizice din Municipiul A au cultivat cu grâu 420 ha. A fost selectat un eşantion de 21 de persoane fizice care au cultivat 56 ha, adică 13,3% din suprafaţa totală cultivată cu grâu;
b)persoana care efectuează ancheta completează chestionarul-model prevăzut în anexa nr. 3 astfel: coloanele A, B, C, D şi 1, cu date din capitolele corespunzătoare din partea I a registrului agricol - cap. IVa), a1), b1), b2), c) şi cap. Va), b), c), d), iar coloana 2, pe baza declaraţiilor persoanelor fizice din eşantion:

Nr. crt.

Poziţia din registrul agricol

Numele şi prenumele capului gospodăriei/Denumirea entităţii cu personalitate juridică

Suprafaţa cultivată

Producţia obţinută

(kg)

Volum

Număr poziţie

ha

ari

A

B

C

D

1

2

1

1

005

ION C. Vasile

1

25,22

3.500

2

1

015

MARIN I. Ion

0

75,00

1.950

...

...

...

...

...

...

...

21

1

123

GHEORGHE V. Dumitru

1

75,16

5.250

X

X

TOTAL

56

25,39

159.600

(2)Producţia medie la hectar pe eşantionul format din cele 21 de persoane fizice se determină după cum urmează: producţia totală, respectiv 159.600 kg, se împarte la suprafaţa de 56,2539 ha, rezultând o producţie medie de 2.837 kg/ha.
(3)Producţia totală de grâu la nivel de judeţ/municipiu/oraş/comună/localitate componentă/sector pentru persoanele fizice se calculează prin înmulţirea producţiei medii stabilite pe baza sondajului cu suma suprafeţelor cultivate cu grâu înscrise în coloanele "Gospodării/exploataţii agricole fără personalitate juridică cu domiciliul în localitate componentă" şi "Persoane cu domiciliul în alte localităţi componente" ale cap. IV din partea a II-a a registrului agricol.
(4)Pentru toate culturile se procedează potrivit prevederilor alin. (1)-(3).
(5)Producţia totală pentru toate persoanele juridice cu activitate pe raza judeţului/municipiului/oraşului/comunei/localităţii componente/sectorului se obţine pe baza raportărilor acestora, conform anexei nr. 3.
(6)Producţia totală pentru o cultură, la nivel de judeţ/municipiu/oraş/comună/localitate componentă/sector, se stabileşte prin însumarea producţiilor stabilite la alin. (3) şi a producţiilor stabilite la alin. (5), rezultatul completându-se în coloanele 3, 6, 9, 12 şi 15 ale cap. XII a).
(7)Producţia medie din cap. XII a) se calculează pentru fiecare cod rând, acolo unde este cazul, astfel:
a)(coloana 3 x 1.000): coloana 1 pentru anul 2025;
b)(coloana 6 x 1.000): coloana 4 pentru anul 2026;
c)(coloana 9 x 1.000): coloana 7 pentru anul 2027;
d)(coloana 12 x 1.000): coloana 10 pentru anul 2028;
e)(coloana 15 x 1.000): coloana 13 pentru anul 2029.
(8)Pentru producţia totală de fructe indicatorii de calcul sunt:
a)numărul pomilor pe rod pentru pomii răzleţi din cap. V a) şi producţia medie de fructe pentru un pom, care se stabileşte similar exemplului prezentat în acest articol;
b)suprafaţa livezilor şi producţia medie de fructe la hectar, care se stabileşte similar exemplului prezentat în acest articol.
(9)Pentru producţia de struguri indicatorii de calcul sunt suprafaţa totală a viilor pe rod şi producţia medie de struguri la hectar, care se stabilesc conform exemplelor prezentate în acest articol.