Art. 19. - Documentele necesare pentru persoanele fizice care livrează porci la abatoare autorizate sanitar-veterinar sunt următoarele: - Norme Metodologice din 2006 privind modul de acordare a sprijinului financiar şi condiţiile de eligibilitate pentru activităţile din sectorul zootehnic, aşa cum sunt prevăzute la lit. a), b) şi d) din anexa nr. 3 la Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 123/2006

M.Of. 1054 bis

În vigoare
Versiune de la: 4 Februarie 2009
Art. 19
(1)Pentru a beneficia de sprijinul financiar prevăzut la alin. (1) al art. 18, producătorii agricoli, crescători de porcine, trebuie să completeze o cerere, al cărei model este prevăzut în anexa nr. 10, şi să o depună la centrul judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, respectiv al municipiului Bucureşti, după caz, în termen de 30 de zile de la data înscrisă pe borderoul de achiziţie/factură/nota de intrare-recepţie, după caz, pentru porcii abatorizaţi, însoţită de documente, pentru fiecare categorie de beneficiar şi în funcţie de regimul utilizării abatorului.

(2)Documentele necesare pentru persoanele fizice care livrează porci la abatoare autorizate sanitar-veterinar sunt următoarele:
a)copie de pe biletul de proprietate a animalelor, eliberat de consiliul local, în care se va menţiona numărul de porci deţinuţi de proprietar, înscrişi în Registrul agricol;
b)[textul din Art. 19, alin. (2), litera B. din capitolul II, sectiunea 1 a fost abrogat la 24-sep-2008 de Art. I, punctul 4. din Ordinul 596/2008]
c)copie de pe borderoul de achiziţie întocmit de abator;
d)[textul din Art. 19, alin. (2), litera D. din capitolul II, sectiunea 1 a fost abrogat la 04-iun-2007 de Art. I, punctul 26. din Ordinul 441/2007]
e)copie de pe factura fiscală de abatorizare a porcilor, în situaţia abatorizării în regim de prestare de servicii;
f)[textul din Art. 19, alin. (2), litera F. din capitolul II, sectiunea 1 a fost abrogat la 24-sep-2008 de Art. I, punctul 4. din Ordinul 596/2008]
(3)Documentele necesare pentru persoanele juridice sunt următoarele:
a)pentru cei care livrează porci la abatoare autorizate sanitar-veterinar:
1.copie de pe certificatul unic de înregistrare al societăţii comerciale;
2.[textul din Art. 19, alin. (3), litera A., punctul 2. din capitolul II, sectiunea 1 a fost abrogat la 24-sep-2008 de Art. I, punctul 4. din Ordinul 596/2008]
3.[textul din Art. 19, alin. (3), litera A., punctul 3. din capitolul II, sectiunea 1 a fost abrogat la 24-sep-2008 de Art. I, punctul 4. din Ordinul 596/2008]
4.copii de pe factura fiscală de vânzare a porcilor abatorizaţi şi clasificaţi;

5.[textul din Art. 19, alin. (3), litera A., punctul 5. din capitolul II, sectiunea 1 a fost abrogat la 04-iun-2007 de Art. I, punctul 28. din Ordinul 441/2007]
b)pentru cei care abatorizează porci în regim de prestare de servicii:
1.copie de pe certificatul unic de înregistrare al societăţii comerciale;
2.[textul din Art. 19, alin. (3), litera B., punctul 2. din capitolul II, sectiunea 1 a fost abrogat la 24-sep-2008 de Art. I, punctul 4. din Ordinul 596/2008]
3.[textul din Art. 19, alin. (3), litera B., punctul 3. din capitolul II, sectiunea 1 a fost abrogat la 24-sep-2008 de Art. I, punctul 4. din Ordinul 596/2008]
4.copie de pe factura fiscală de abatorizare a porcilor;

5.[textul din Art. 19, alin. (3), litera B., punctul 5. din capitolul II, sectiunea 1 a fost abrogat la 04-iun-2007 de Art. I, punctul 30. din Ordinul 441/2007]
c)pentru cei care abatorizează porcii în abatoarele proprii:
1.copie de pe certificatul unic de înregistrare al societăţii comerciale;
2.copie de pe formularul de mişcare pentru fiecare animal sau grup de animale, conform prevederilor Ordinului preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 83/2008 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Programului acţiunilor privind identificarea şi înregistrarea porcinelor, ovinelor şi caprinelor, precum şi a Programului acţiunilor privind identificarea şi înregistrarea bovinelor sau ale Ordinului preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 85/2008 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind sistemul de identificare şi înregistrare a suinelor, după caz;

3.copie de pe autorizarea sanitară veterinară pentru activitatea de abatorizare;

4.[textul din Art. 19, alin. (3), litera C., punctul 4. din capitolul II, sectiunea 1 a fost abrogat la 04-feb-2009 de Art. I, punctul 7. din Ordinul 17/2009]
5.mişcarea lunară şi cumulată a efectivului de porcine, înregistrată la unitatea de creştere şi semnată de conducătorul unităţii şi de directorul economic al unităţii, al cărei model este prevăzut în anexa nr. 11);
6.copie de pe actul de însoţire a porcilor de la fermă la abator;
7.copie de pe nota de intrare-recepţie în abator.
d)Beneficiarii prevăzuţi la lit. c) depun cererea în termen de 30 de zile de la data înscrierii în nota de intrare-recepţie în abator a porcilor pentru care se solicită sprijin financiar.
(4)Solicitanţii sprijinului financiar trebuie să depună cererea însoţită de documentele prevăzute la alin. (2) şi lit. a) - lit. c) ale alin. (3), la care se adaugă:
a)copie de pe raportul de clasificare a carcaselor de porcine, pentru porcii abatorizaţi, al cărui model este prevăzut în anexa nr. 3a) la Ordinul ministrului agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale nr. 849/2004 privind aprobarea modelelor de cereri de autorizare pentru activitatea de clasificare a carcaselor, a modelelor formularelor-tip pentru atestatul de clasificator şi pentru autorizaţia de clasificare şi a modelelor rapoartelor de clasificare şi registrului agenţiilor de clasificare, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.127 din 30 noiembrie 2004, cu modificările şi completările ulterioare;
b)centralizatorul rapoartelor de clasificare, pentru porcii abatorizaţi, pe clasele de calitate E şi U, al cărui model este prevăzut în anexa nr. 12. Pe centralizator se va menţiona numele clasificatorului şi al agenţiei de clasificare de care aparţine acesta sau numele clasificatorului autorizat independent.
(5)Solicitanţii sprijinului financiar prevăzut la art. 18 alin. (1) trebuie să depună cererea însoţită şi de factura fiscală de cumpărare a animalelor, din care să rezulte numărul de porci cumpăraţi, precum şi greutatea totală şi medie de achiziţionare a acestora, în cazul în care porcii provin din cumpărări.