Art. 5. - Art. 5 - Norma sanitara veterinara si pentru siguranta alimentelor din 2008 privind procedura de înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor a activităţilor de obţinere şi de vânzare directă şi/sau cu amănuntul a produselor alimentare de origine animală sau nonanimală, precum şi a activităţilor de producţie, procesare, depozitare, transport şi comercializare a produselor alimentare de origine nonanimală

M.Of. 895

În vigoare
Versiune de la: 19 Iulie 2024
Art. 5
Producătorii sunt obligaţi să respecte condiţiile privind igiena produselor primare de origine animală destinate consumului uman, prevăzute în anexa nr. I la Regulamentul Parlamentului European şi al Consiliului nr. 852/2004/CE privind igiena produselor alimentare, cu amendamentele ulterioare, cele prevăzute în anexa nr. II din acelaşi regulament, în cazul producătorilor de carne de pasăre şi de lagomorfe sacrificate la fermă, şi ghidurile de bune practici şi igienă elaborate de asociaţiile profesionale şi avizate de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.