Art. 4. - Art. 4 - Norma sanitara veterinara si pentru siguranta alimentelor din 2008 privind procedura de înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor a activităţilor de obţinere şi de vânzare directă şi/sau cu amănuntul a produselor alimentare de origine animală sau nonanimală, precum şi a activităţilor de producţie, procesare, depozitare, transport şi comercializare a produselor alimentare de origine nonanimală

M.Of. 895

În vigoare
Versiune de la: 19 Iulie 2024
Art. 4
(1)Activităţile de vânzare directă a produselor de origine animală vor fi înregistrate într-un registru special de către direcţiile sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, acestea acordând pentru fiecare producător un număr de înregistrare, precedat de literele «VD», care semnifică «vânzarea directă», precum şi un document de înregistrare sanitară veterinară, conform modelului prevăzut la anexa nr. 2, eliberat în termen de maximum 30 de zile calendaristice de la data depunerii documentaţiei complete.
(2)În cazul centrelor de sacrificare păsări şi/sau lagomorfe la nivelul exploataţiei, în vederea eliberării documentului de înregistrare sanitară veterinară prevăzut la anexa nr. 2, direcţia sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti, prin medicii veterinari oficiali, verifică la faţa locului îndeplinirea cerinţelor prevăzute în Regulamentul (CE) nr. 852/2004 al Parlamentului European şi al Consiliului din 29 aprilie 2004 privind igiena produselor alimentare, cu amendamentele ulterioare, şi întocmesc la faţa locului un proces-verbal de constatare, conform modelului prevăzut la anexa nr. 8, cuprinzând concluzia evaluării.
(3)Producătorii înregistraţi sanitar-veterinar la direcţia sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti, pot să livreze produse primare de origine animală direct de la locul de producere către unităţi de procesare a produselor primare autorizate sanitar- veterinar, indiferent de cantitatea de produse primare livrate şi de distanţa la care se află unitatea.