Art. 17. - Norma sanitara veterinara si pentru siguranta alimentelor din 2013 privind autorizarea laboratoarelor în care se desfăşoară activităţi supuse supravegherii şi controlului sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor

M.Of. 66 bis

Ieşit din vigoare
Versiune de la: 12 August 2020
Art. 17
Laboratoarele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor trebuie să îndeplinească următoarele condiţii privind personalul:
a)activităţile să fie gestionate de personal calificat care să facă dovada că a fost instruit pe profil în funcţie de specificul activităţii care urmează să fie autorizată şi care se desfăşoară în laborator;
b)personalul de specialitate şi personalul auxiliar, în funcţie de profil, să facă dovada unor cunoştinţe corelate cu profilul activităţii, atestate prin adeverinţe/certificate sau alte documente care certifică instruirea de specialitate pentru profilul respectiv;
c)personalul de specialitate să facă dovada participării la cel puţin o formă de pregătire profesională continuă, în conformitate cu standardele şi/sau legislaţia naţională şi/sau europeană în vigoare.