Art. 35. - Marcarea subproduselor de origine animală care nu sunt destinate consumului uman, la nivelul unităţilor generatoare de subproduse de origine animală din industria alimentară, se efectuează astfel: - Norma sanitara veterinara din 2019 privind procedura de înregistrare/autorizare sanitar-veterinară a unităţilor din domeniul subproduselor de origine animală şi produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman

M.Of. 690 bis

În vigoare
Versiune de la: 4 Noiembrie 2025
Art. 35
(1)Ambalajele şi containerele utilizate pentru colectarea şi depozitarea subproduselor de origine animală şi a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman în unităţile generatoare de subproduse de origine animală din sectorul de creştere a animalelor, din industria alimentară şi în unităţile de neutralizare trebuie identificate conform prevederilor din anexa VIII capitolul I secţiunea 1 din Regulamentul (UE) nr. 142/2011.

(2)Marcarea subproduselor de origine animală care nu sunt destinate consumului uman, la nivelul unităţilor generatoare de subproduse de origine animală din industria alimentară, se efectuează astfel:
a)materiile de categoria 1, cu excepţia materialelor cu riscuri specificate, astfel cum sunt definite de Regulamentul (CE) nr. 999/2001, precum şi materiile de categoria 2 şi 3 nu se marchează;
b)materialele cu riscuri specificate se marchează cu vopsea de culoare albastră; marcarea materialelor cu riscuri specificate se realizează astfel încât să cuprindă materialul în totalitate.