Art. 5. - Norma din 2008 privind definirea, descrierea, prezentarea şi etichetarea băuturilor tradiţionale româneşti

M.Of. 496

În vigoare
Versiune de la: 1 August 2008
Art. 5
Producătorii, persoane fizice sau juridice, trebuie să ţină un registru special care conţine informaţiile următoare:
a)tipul de materie primă sau produs de origine agricolă folosit la fabricarea băuturilor definite în prezentele norme, însoţit de buletinul de analiză;
b)zahărul caramelizat, preparatele aromatizante şi extractele naturale obţinute din fructe şi plante şi cantităţile utilizate pentru fabricarea vinarsului;
c)furnizorul materiei prime sau a produsului de origine agricolă folosit la fabricarea băuturilor definite în prezentele norme şi documentele de evidenţă a circulaţiei acestora;
d)denumirea sub care se comercializează băutura;
e)loturile de produs finit rezultate; fiecare lot de produs finit va fi însoţit de fişa tehnică, buletin de analiză, probă-martor.