Art. 6. - Norma din 2002 DE IGIENA A PRODUSELOR ALIMENTARE

M.Of. 866

Ieşit din vigoare
Versiune de la: 2 Iunie 2003
Art. 6
(1)Autorităţile competente încurajează elaborarea unor ghiduri de bună practică a igienei, care pot fi utilizate voluntar de unităţile din sectorul alimentar drept ghid pentru respectarea prevederilor art. 3, 4 şi 5.
(2)Ghidurile prevăzute la alin. (1) sunt elaborate de sectoarele din domeniul alimentar şi de reprezentanţii altor părţi interesate, cum ar fi autorităţile în domeniu şi asociaţiile de consumatori, după consultarea grupurilor ale căror interese riscă să fie atinse într-un mod sensibil, inclusiv a autorităţilor competente.
(3)La elaborarea ghidurilor de bună practică a igienei trebuie să fie luate în considerare, după caz, principiile generale de igienă alimentară, codurile recomandate şi utilizate pe scară mondială în domeniul igienei, principiile generale de igienă alimentară din Codex alimentarius.
(4)Ghidurile de bună practică a igienei sunt avizate de instituţii desemnate de Ministerul Sănătăţii şi Familiei şi de Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pădurilor.