Art. 4. - Norma din 2002 DE IGIENA A PRODUSELOR ALIMENTARE

M.Of. 866

Ieşit din vigoare
Versiune de la: 2 Iunie 2003
Art. 4
Unităţile din sectorul alimentar trebuie să identifice activităţile care sunt determinante pentru securitatea alimentară şi trebuie să garanteze că procedurile de securitate corespunzătoare sunt stabilite, implementate, menţinute şi revizuite pe baza principiilor utilizate în sistemul de analiză a riscurilor şi punctelor critice de control, abreviat HACCP:
a)analiza riscurilor alimentare potenţiale ale unei operaţiuni din cadrul activităţii unei unităţi din sectorul alimentar;
b)identificarea punctelor din cadrul acestor operaţiuni unde pot apărea riscuri alimentare;
c)stabilirea punctelor identificate ca fiind critice pentru securitatea alimentelor, denumite puncte critice;
d)identificarea şi implementarea procedurilor de control efective şi de monitorizare în aceste puncte;
e)revizia periodică şi ori de câte ori apare o modificare în sectorul alimentar a analizei riscurilor alimentare, a punctelor critice şi a procedurilor de monitorizare.