Art. 9. - Norma din 2000 cu privire la natura, continutul, originea, fabricarea, ambalarea, etichetarea, marcarea si calitatea bauturilor alcoolice distilate destinate comercializarii
M.Of. 350
Ieşit din vigoare
Versiune de la: 27 Iulie 2000
Art. 9
(1)Utilizarea coloranţilor, aromatizanţilor sau a altor aditivi autorizaţi la prepararea băuturilor alcoolice distilate se face cu respectarea reglementărilor în vigoare emise de Ministerul Sănătăţii.
(2)Se utilizează apa potabilă conform Standardului român 1341-91 pentru corectarea titrului alcoolic volumetric cu o duritate de maximum 3 grade germane.
(3)La prepararea băuturilor alcoolice distilate se foloseşte alcool etilic de origine agricolă având caracteristicile organoleptice şi fizico-chimice în conformitate cu prevederile Standardului român 14-98.
(4)Pentru diluarea sau dizolvarea coloranţilor, aromatizanţilor sau a altor aditivi autorizaţi folosiţi la prepararea băuturilor alcoolice distilate se foloseşte alcool etilic de origine agricolă.
(5)Caracteristicile organoleptice şi fizico-chimice ale băuturilor alcoolice distilate trebuie să corespundă standardelor române, standardelor profesionale sau specificaţiilor tehnice ale produselor avizate sanitar şi normelor de igienă în vigoare.