Art. 2. - Prin băutură alcoolică distilată se înţelege lichidul alcoolic destinat consumului uman, având caractere organoleptice particulare şi o concentraţie alcoolică minimă de 15% vol. la +20°C, care se obţine prin: - Norma din 2000 cu privire la natura, continutul, originea, fabricarea, ambalarea, etichetarea, marcarea si calitatea bauturilor alcoolice distilate destinate comercializarii

M.Of. 350

Ieşit din vigoare
Versiune de la: 27 Iulie 2000
Art. 2
(1)Prin băutură alcoolică distilată se înţelege lichidul alcoolic destinat consumului uman, având caractere organoleptice particulare şi o concentraţie alcoolică minimă de 15% vol. la +20°C, care se obţine prin:
a)distilarea produselor naturale fermentate, cu sau fără adaos de substanţe aromatizante;
b)distilarea unui macerat de substanţe vegetale, cu sau fără adaos de substanţe aromatizante, zaharuri sau alte produse îndulcitoare;
c)adăugarea altor produse agricole la un alcool etilic de origine agricolă şi/sau la un distilat de origine agricolă şi/sau la un rachiu de cereale;
d)amestecul unei băuturi alcoolice distilate cu:
• una sau mai multe băuturi alcoolice distilate;
• un alcool etilic de origine agricolă, un distilat de origine agricolă sau un rachiu de cereale;
• una sau mai multe băuturi alcoolice;
• una sau mai multe băuturi.
(2)Face excepţie lichiorul pe bază de ou avocat, advocat, advokat, a cărui concentraţie alcoolică este de minimum 14% vol.