Art. 7. - Norma din 1995 DE IGIENĂ privind producţia, prelucrarea, depozitarea, păstrarea, transportul şi desfacerea alimentelor
M.Of. 59 bis
Ieşit din vigoare Versiune de la: 22 Martie 1996
Art. 7
(1)Unităţile alimentare trebuie să aibă asigurată şi să folosească permanent, în activitatea lor şi pentru întreţinerea igienică a utilajelor, instalaţiilor, încăperilor de producţie şi anexelor, grupurilor social-sanitare etc., apă potabilă curentă rece şi caldă, în cantitate suficientă şi corespunzătoare din punct de vedere calitativ condiţiilor înscrise în actele normative în vigoare.
(2)De asemenea, vor fi dotate cu instalaţii de distribuire a apei în toate locurile unde aceasta este necesară. În localităţile lipsite de reţele publice de distribuire a apei potabile, este permisă folosirea, prin instalaţii proprii corespunzătoare igienico-sanitar, a apei de fântână, cu condiţia ca aceasta să îndeplinească condiţiile de potabilitate.
(3)Unităţile alimentare care folosesc surse proprii de apă potabilă vor asigura protecţia sanitară a acestora şi controlul calităţii apei utilizate.
(4)Folosirea apei industriale este permisă, cu avizul organelor sanitare, numai pentru anumite operaţiuni tehnologice în unităţile de industrie alimentară. Reţeaua de distribuire a apei industriale va fi separată de cea pentru apa potabilă şi vopsită într-o culoare diferită, conform normativelor legale în vigoare, pentru a se exclude orice posibilitate de utilizare a apei industriale ca apă potabilă sau racordări între cele două reţele.