Art. 44. - În cazul în care, pentru depozitarea materiilor prime uşor alterabile şi nealterabile, nu se poate asigura decât o singură încăpere, este obligatorie realizarea următoarelor condiţii: - Norma din 1995 DE IGIENĂ privind producţia, prelucrarea, depozitarea, păstrarea, transportul şi desfacerea alimentelor

M.Of. 59 bis

Ieşit din vigoare
Versiune de la: 22 Martie 1996
Art. 44
(1)În cazul în care, pentru depozitarea materiilor prime uşor alterabile şi nealterabile, nu se poate asigura decât o singură încăpere, este obligatorie realizarea următoarelor condiţii:
a)dotarea corespunzătoare cu rafturi, hambare sau recipiente pentru toate produsele nealterabile;
b)asigurarea unui spaţiu frigorific (sau răcitor cu gheaţă artificială) pentru produsele alterabile, cu compartiment separat pentru carnea crudă, care să nu aibă o temperatură mai ridicată de +4°C; se interzice contactul direct al cărnii cu gheaţa;
c)asigurarea unei ventilaţii satisfăcătoare prin ferestre sau ochiuri cu rame şi sită metalică;
d)aprovizionarea cu materii prime uşor alterabile, îndeosebi cu carne şi lapte, să se facă pe măsura capacităţii spaţiului de răcire şi să nu depăşească nevoile de consum pentru o zi; carnea să nu provină din tăieri de necesitate;
(2)unităţile care nu deţin spaţiu separat pentru depozitarea alimentelor uşor alterabile pot folosi, pentru conservare, vitrinele frigorifice de expunere, în sala de consumaţie, cu condiţia ca aprovizionarea să nu depăşească necesarul de consum pentru o singură zi.