Art. 39. - Norma din 1995 DE IGIENĂ privind producţia, prelucrarea, depozitarea, păstrarea, transportul şi desfacerea alimentelor

M.Of. 59 bis

Ieşit din vigoare
Versiune de la: 22 Martie 1996
Art. 39
(1)Anexele social-sanitare cuprind: camere-vestiar, cabine cu duşuri, grupuri sanitare (W.C.-uri) şi chiuvete pentru personal şi, separat, pentru clienţi, birouri, boxe pentru reziduuri.
(2)Grupurile sanitare (W.C.-urile) pentru personal şi cele pentru consumatori, în orice fel de unitate de alimentaţie publică sau colectivă, vor fi în permanenţă întreţinute în perfectă stare de curăţenie, vor avea toate instalaţiile în stare de funcţionare şi vor fi dotate cu hârtie igienică, săpun şi şerveţele de hârtie la chiuvetă.
(3)În magazinele mari în care există unităţi de alimentaţie publică alături de unităţi cu alte profiluri (confecţii, încălţăminte, electrocasnice etc.), poate exista un singur grup sanitar pentru consumatori, cu condiţia ca acesta să fie dimensionat proporţional cu afluenţa consumatorilor şi să aibă accesul asigurat.
(4)În unităţile mici de alimentaţie publică cu până la 20 de locuri la mese, de tipul: patiserii, pizzerii, baruri de zi, iaurgerii, snack-baruri, amenajarea W.C.-urilor pentru consumatori nu este obligatorie, dacă condiţiile localului nu permit aceasta. În acest caz, accesul consumatorilor la W.C.-ul personalului va fi admis, cu condiţia ca trecerea spre acesta să nu se facă prin sălile de prelucrare.