Art. 38. - Norma din 1995 DE IGIENĂ privind producţia, prelucrarea, depozitarea, păstrarea, transportul şi desfacerea alimentelor

M.Of. 59 bis

Ieşit din vigoare
Versiune de la: 22 Martie 1996
Art. 38
(1)Spaţiile de păstrare a alimentelor sunt reprezentate de: depozite, magazin, beciuri, spaţii frigorifice.
(2)Produsele alimentare ambalate vor fi depozitate separat de ambalajele goale, de substanţele de curăţenie şi de dezinfecţie.
(3)Produsele perisabile se vor păstra în spaţii frigorifice separate, la o temperatură care să nu depăşească +5°C.
(4)Preparatele finite şi cele care se consumă fără a mai fi prelucrate termic se vor păstra separat de carne, peşte şi viscere crude şi de preparatele din carne crude (mititei, carne tocată etc.).
(5)Pâinea, chiflele, cornurile, se vor păstra în spaţii special amenajate, în coşuri din răchită, din material plastic, sau în navete, cu condiţia ca acestea să fie acoperite cu tifon, la adăpost de praf şi de insecte, şi să nu fie aşezate direct pe podele.