Art. 19. - Norma din 1995 DE IGIENĂ privind producţia, prelucrarea, depozitarea, păstrarea, transportul şi desfacerea alimentelor

M.Of. 59 bis

Ieşit din vigoare
Versiune de la: 22 Martie 1996
Art. 19
(1)În toate unităţile alimentare trebuie să fie asigurată dotarea cu anexe social-sanitare corespunzătoare, ca număr şi capacitate, normativelor de proiectare şi de protecţia muncii în vigoare.
(2)Pentru păstrarea echipamentului sanitar de protecţie a alimentelor şi a îmbrăcămintei individuale a personalului, se vor asigura fie încăperi dotate cu dulapuri (vestiare), fie vestiare sistem filtru.
(3)Unităţile de alimentaţie publică şi colectivă vor fi prevăzute cu grupuri sanitare pentru consumatori, dotate cu apă curentă, chiuvetă, hârtie igienică şi săpun, întreţinute permanent în stare de curăţenie.
(4)Grupurile sanitare pentru consumatori vor fi separate de cele ale personalului unităţii.
(5)Se va păstra separat echipamentul folosit la operaţiunile de curăţenie şi igienizare.