Art. 18. - Norma din 1995 DE IGIENĂ privind producţia, prelucrarea, depozitarea, păstrarea, transportul şi desfacerea alimentelor
M.Of. 59 bis
Ieşit din vigoare
Versiune de la: 22 Martie 1996
Art. 18
(1)Toate unităţile alimentare trebuie să fie dotate şi aprovizionate după necesitate şi în cantitate suficientă cu utilaje, ustensile şi materiale specifice pentru întreţinerea igienică corespunzătoare (spălare şi dezinfecţie).
(2)Substanţele dezinfectante şi concentraţiile în care se vor folosi trebuie să fie numai cele avizate de Ministerul Sănătăţii.
(3)Utilajele şi ustensilele folosite pentru igienizarea grupurilor sanitare vor fi păstrate, separat, în spaţii special destinate şi marcate corespunzător.
(4)Incinta şi încăperile unităţilor alimentare vor fi astfel amenajate şi dotate încât să nu permită accesul insectelor şi al rozătoarelor.