Art. 11. - Norma din 1995 DE IGIENĂ privind producţia, prelucrarea, depozitarea, păstrarea, transportul şi desfacerea alimentelor

M.Of. 59 bis

Ieşit din vigoare
Versiune de la: 22 Martie 1996
Art. 11
(1)Utilajele şi mobilierul tehnologic din dotarea unităţilor alimentare vor fi întreţinute în permanenţă în stare de funcţionare şi vor fi amplasate astfel încât să fie uşor accesibile operaţiunilor de întreţinere igienică şi vor fi confecţionate din materiale rezistente la lovituri şi coroziune, neferoase, uşor de curăţat, care să nu afecteze proprietăţile nutritive, fizico-chimice şi organoleptice şi să nu favorizeze contaminarea microbiană a alimentelor cu care vin în contact.
(2)Utilajele şi mobilierul tehnologic trebuie construite astfel încât să poată fi demontate şi curăţate cu uşurinţă (cu suprafeţe netede, fără locuri de reţinere a resturilor de alimente sau greu accesibile).