Art. 10. - Norma din 1995 DE IGIENĂ privind producţia, prelucrarea, depozitarea, păstrarea, transportul şi desfacerea alimentelor
M.Of. 59 bis
Ieşit din vigoare Versiune de la: 22 Martie 1996
Art. 10
(1)Condiţiile de ventilaţie, încălzit, iluminat, zgomot şi vibraţii din unităţile alimentare trebuie să se încadreze în normele de igiena muncii şi de igiena mediului.
(2)În toate unităţile alimentare, procesul de producţie trebuie astfel stabilit încât să asigure desfăşurarea fluxului tehnologic într-un singur sens şi să evite încrucişările între fazele insalubre şi salubre.
(3)În unităţile de alimentaţie publică şi colectivă trebuie să se asigure un raport corespunzător între spaţiile de depozitare şi de prelucrare culinară şi capacitatea sălilor şi spaţiilor pentru consum.
(4)În funcţie de natura şi de volumul activităţii se vor proiecta şi amenaja încăperi şi spaţii, suficiente ca număr şi suprafaţă, care să asigure desfăşurarea corespunzătoare a tuturor operaţiunilor procesului de producţie (încăperi de producţie şi anexe pentru curăţarea, spălarea şi pregătirea materiilor prime, pentru întreţinerea igienică a ustensilelor, a ambalajelor, păstrarea materialelor de curăţenie etc.).
(5)Toate încăperile în care activitatea impune desfăşurarea de operaţiuni de spălare şi dezinfecţie vor avea pereţii impermeabilizaţi până la înălţimea de 1,80 m şi pavimentul impermeabil şi prevăzut cu sifoane de scurgere, racordate la reţeaua de canalizare.