Secţiunea 1 - Organizarea şi funcţionarea comisiei de atestare - Metodologie din 2005 de atestare a competenţei tehnice a persoanelor juridice care întocmesc documentaţii şi/sau execută lucrări de cercetare geologică, lucrări de exploatare a petrolului şi a resurselor minerale şi de expertizare, precum şi a persoanelor fizice care întocmesc documentaţii şi/sau execută lucrări de cercetare geologică şi de expertizare

M.Of. 437

Ieşit din vigoare
Versiune de la: 24 Mai 2005
SECŢIUNEA 1:Organizarea şi funcţionarea comisiei de atestare
Art. 5
Comisia de atestare şi secretariatul acesteia sunt stabilite prin ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale pentru o perioadă de 4 ani.
Comisia de atestare este formată din 7 specialişti din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale, al unităţilor de învăţământ superior de specialitate, al ministerului de resort şi asociaţiilor profesionale, având componenţa prezentată în anexa nr. 1. Comisia de atestare poate fi ajutată în cadrul lucrărilor sale, după caz, de consultanţi tehnici pe probleme specifice, convocaţi la solicitarea preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale.
Membrii comisiei de atestare îşi păstrează calitatea de angajat al unităţilor de la care provin, precum şi toate drepturile şi obligaţiile ce decurg din această calitate.
Art. 6
Comisia de atestare este condusă de un preşedinte, specialist în domeniu, din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale, iar în lipsa acestuia, de vicepreşedintele desemnat al comisiei de atestare.
Art. 7
Secretariatul comisiei de atestare se asigură de un specialist din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale.
Art. 8
Comisia de atestare funcţionează legal în prezenţa preşedintelui sau a vicepreşedintelui desemnat şi a minimum 3 membri.
Hotărârile comisiei de atestare se iau cu votul a cel puţin jumătate plus unu din numărul membrilor prezenţi. Voturile se consemnează nominal în procesul-verbal al şedinţei.
Art. 9
În cazul în care un membru al comisiei de atestare înregistrează absenţe nemotivate la şedinţe, se consideră că activitatea acestuia este necorespunzătoare şi preşedintele comisiei va sesiza conducerea Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale.
În situaţii deosebite membrii comisiei de atestare care nu pot participa la şedinţe vor transmite punctul lor de vedere, în scris, la secretariat, cu două zile înaintea şedinţei programate.
Art. 10
În funcţie de volumul lucrărilor comisia de atestare va stabili un grafic de şedinţe adecvat şi se va întruni astfel încât să nu producă perturbări în desfăşurarea activităţilor miniere şi a operaţiunilor petroliere, precum şi în eliberarea atestatelor.
Comisia de atestare îşi desfăşoară activitatea pentru:
- activităţi în domeniul substanţelor minerale solide;
- operaţiuni petroliere;
- activităţi în domeniul apelor subterane.