Metodologie din 1995 de atestare a capacitatii tehnice a agentilor economici romani pentru executarea lucrarilor de cercetare geologica si pentru executarea lucrarilor de dezvoltare si de exploatare a substantelor minerale utile

M.Of. 306

Ieşit din vigoare
Versiune de la: 30 Decembrie 1995
Metodologie din 1995 de atestare a capacitatii tehnice a agentilor economici romani pentru executarea lucrarilor de cercetare geologica si pentru executarea lucrarilor de dezvoltare si de exploatare a substantelor minerale utile
Dată act: 18-dec-1995
Emitent: Agentia Nationala pt Resurse Minerale
1.Prin Hotarirea Guvernului nr. 221/1995, Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (A.N.R.M) are atributia de a atesta capacitatea tehnica a agentilor economici romani pentru executarea lucrarilor de cercetare geologica si pentru executarea lucrarilor de dezvoltare si de exploatare a substantelor minerale utile.
2.In vederea atestarii, agentii economici interesati vor depune la A.N.R.M. un dosar de atestare, care va cuprinde:
a)cerere de atestare, cu specificarea clara a activitatilor pentru care se solicita atestarea;
b)copie de pe actele cu privire la legalitatea functionarii agentului economic si la obiectul de activitate;
c)memoriu cu privire la activitatea anterioara a agentului economic sau a angajatilor acestuia in domeniile pentru care se solicita atestarea, inclusiv curriculumvitae pentru principalii specialisti;
d)date privind dotarea tehnica pentru realizarea activitatilor pentru care se solicita atestarea;
e)date privind dotarea cu personal de specialitate pentru activitatile pentru care se solicita atestarea;
f)date si informatii privind capacitatea si bonitatea financiara.
3.Dosarul de atestare va fi examinat in termen de 30 de zile de la depunere, de catre o comisie de atestare, numita prin ordin al presedintelui A.N.R.M.
Comisia poate solicita date suplimentare, prezenta reprezentantilor agentului economic pentru clarificarile considerate sau verificari la sediul agentului economic, in care caz termenul de examinare a dosarului incepe sa curga da la data indeplinirii actiunilor specificate mai sus.
4.Rezultatele examinarii dosarului de atestare de catre comisia de atestare si propunerile acesteia vor fi consemnate intr-un proces-verbal, care se considera valabil dupa aprobarea lui de catre presedintele A.N.R.M.
5.In baza propunerilor comisiei de atestare, aprobate de presedintele A.N.R.M., se elibereaza un atestat.
6.Atestatul poate fi retras de catre A.N.R.M. in cazul neindeplinirii repetate a obligatiilor agentilor economici cu activitate de cercetare geologica si/sau de exploatare a substantelor minerale utile (prevazute in anexa nr.1 la Hotarirea Guvernului nr. 221 din 10 aprilie 1995) sau ca urmare a executiei unor lucrari necorespunzatoare calitativ, la sesizarea inspectoratelor si a sectiilor zonale ale A.N.R.M. sau a altor organisme cu atributii in domeniul cercetarii si exploatarii resurselor minerale.
Hotarirea de retragere a atestatului se va da de catre presedintele A.N.R.M., la propunerea comisiei de atestare din cadrul A.N.R.M.
7.Pentru eliberarea unui atestat privind capacitatatea tehnica a agentilor economici romani pentru executarea lucrarilor de cercetare geologica si pentru executarea lucrarilor de dezvoltare si de exploatare a substantelor minerale utile se percepe un tarif stabilit prin ordin al presedintelui A.N.R.M.