Art. 32. - alte practici, in afara celor stabilite prin normele tehnice. - Legea 21/1971 viei si vinului

B.Of. 156

Ieşit din vigoare
Versiune de la: 17 Decembrie 1971
ART. 32
Sint interzise urmatoarele practici in producerea vinurilor :
a)adaugirea in must sau vin a alcoolului, distilatelor alcoolice de orice fel, mustului concentrat, zaharului si produselor aromatizante sau colorante alimentare ;
b)adaugirea in must sau vin a apei, substantelor indulcitoare si a altor produse care modifica compozitia si insusirile organoleptice ;
c)cupajarea vinurilor din podgorii diferite si de categorii diferite, in afara celor admise in baza normelor tehnice ;
d)amestecarea vinurilor sanatoase cu cele improprii consumului;
e)tratarea mustului si vinului cu produse si materiale neautorizate;
f)alte practici, in afara celor stabilite prin normele tehnice.
Sint exceptate de la prevederile acestui articol lit. a vinurile speciale de la art. 21 alin. 1 lit. c.
In anii cu conditii nefavorabile pentru acumularea zaharului in struguri, in mod exceptional, Ministerul Agriculturii, Industriei Alimentare, Silviculturii si Apelor, la propunerea organelor de specialitate, va putea autoriza, dupa caz, adaugirea a cel mult 30g zahar la litrul de must, cu conditia ca vinul obtinut sa nu contina zahar nefermentat. Aceste vinuri nu vor putea purta denumire de origine.