Art. 15. - pentru strugurii de masa : - Legea 21/1971 viei si vinului
B.Of. 156
Ieşit din vigoare Versiune de la: 17 Decembrie 1971
ART. 15
In vederea satisfacerii cererii de consum a populatiei si a pietei externe cu struguri si vin, soiurile folosite la infiintarea plantatiilor vor trebui sa indeplineasca urmatoarele conditii :
a)pentru strugurii de masa :
- sa alcatuiasca un sortiment bogat cu coacerea esalonata in timp ;
- sa fie de calitate superioara, cu insusiri gustative deosebite, boabe uniforme ca marime, intr-o gama variata de culori si forme si, pe cit posibil, fara seminte ;
- sa asigure un procent ridicat de struguri-marfa si sa fie rezistente la transport si pastrare indelungata in depozite.
b)pentru strugurii de vin :
- sa corespunda directiilor de productie stabilite pentru fiecare podgorie si centru viticol ;
- sa contribuie la cresterea ponderii sortimentului pentru vinuri usoare, de consum curent ;
- sa favorizeze extinderea sortimentului pentru vinuri de calitate superioara, albe, rosii si aromate ;
- sa asigure sortimentele necesare pentru producerea de vinuri spumante, vinuri aromatizate si distilate.