Art. 57. - Legea 19/1971 cu privire la regimul preturilor si tarifelor - REPUBLICARE

B.Of. 3

Ieşit din vigoare
Versiune de la: 12 Ianuarie 1977
Art. 57
Preturile cu amanuntul ce se aplica in alimentatia publica se determina in functie de categoria de confort a unitatilor, precum si in raport cu gradul de preparare a produselor ce se desfac prin unitatile de alimentatie publica.
Pentru unitatile din categoriile superioare, la preturile cu amanuntul, determinate potrivit art. 50, se adauga remiza si, dupa caz, taxa de serviciu, potrivit dispiozitiilor legale.
Ministerele, celelalte organele centrale si organele locale, care in subordine unitati de alimentatie publica, sint obligate sa asigure o proportie pe categorii a acestor unitati, corespunzatoare structurii veniturilor consumatorilor. Incadrarea unitatilor de alimentatie publica pe categorii se face cu acordul comitetelor executive ale consiliilor populare judetene si al municipiului Bucuresti, dupa caz.